Наградите "Еми" с нови правила за полова неутралност

"Актьор" и "актриса" ще бъдат заменени с "артист"
24 юни 2021 12:53, Дарена Найденова
46
Наградите "Еми" с нови правила за полова неутралност
Снимка: БГНЕС

Нова промяна в света на Холивуд, която позволява по-голяма разпознаваемост на хората с различна полова и сексуална ориентация.

В понеделник Телевизонната академия, която връчва престижните награди "Еми", обяви, е приела няколко нови правила, с които цели да промени визията си. Целта е всеки един актьор или актриса да се чувства добре дошъл и да бъде оценен правилно, независимо от неговата сексуална и полова ориентация. 

Едно от новите правила позволява на всеки номиниран актьор или актриса да поиска определението "актьор" или "актриса" на статуетката да бъде заменено с "артист". Промяната влиза в сила от този сезон и идва в момент, когато известните имена в бранша все по-често призовават за небинарни категории в различните наградни церемонии. Миналата година Берлинският филмов фестивал обяви, че актьорските му награди ще бъдат неутрални по отношение на пола. 
 
Актрисата Ейжа Кейт Дилън, която се определя като небинарна, е едно от известните имена, които от дълго време се опитват да променят нещата в Холивуд относно приемането на различните. През 2017 година Дилън изпраща писмо до Телевизионната академия, с което иска промяна в името на категории, в които се съдържа думата актьор или актриса. Ейжа смята, че ще е по-добре списъците да бъдат представяни като "Най-добро представяне от човек, който се идентифицира като жена" и "Най-добро представяне от човек, който се идентифицира като мъж". 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: награди Еми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
11
 
! Отговори
. преди 2 години
Огън ще изгори страните на содомизма!
31
0
 
9
 
! Отговори
Г преди 2 години
Ще стане, като с Оскартите. Обърнаха го на политически исказвания раздават се награди не по заслуги а на квотен принцип, режисцори и сценаристи нямат свобода да избират и творят свободно, също като при комунизма. Резултатът рекордно никска гледаемост на Оскарите през 2021г едва 4млн. зрители. До преди 7 години са били 40 млн. Изкуството отворено и творците трябва да са свободни, да правят нещата както те смаятат и виждат, в противен случай нещата стават безсмислени!
30
0
 
4
 
! Отговори
... преди 2 години
Абе кога ше идва това второто пришествие бре!? Ба си само се хвалят хвалят и веке толкоз хиляди години нема второ пришествие! Не се ли вижда, че сме гокарали до ситуация където далеч надхвърля ситуацията преди потопа! Ама явно вярващите в други богове са далеч повече отколкото християните и май май и второ пришествие няма да има!!!
29
0
 
4
 
! Отговори
12664 преди 2 години
"Актьор" и "актриса" ще бъдат заменени с "артист".+++Добре, де; а защо да не е с артистка? :)))))
28
0
 
7
 
! Отговори
до ананимен 26 преди 2 години
Как исляма ще спаси света?! Мюсюлманите достатъчно извратени и абсолютни ***-на-фи! Правят го и с жени и с мъже!
27
0
 
18
 
! Отговори
Виготура преди 2 години
Специално при актьорството да се разделят наградите по пол няма смисъл. Спорта е друго. Там един мъж, направил се на жена ще вдига тежести в състезание с нормални жени. Ето това е гавра.
26
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Или Йелоустоун ще избухне или разлома Сан Андреас ще ги разлюлее и ще изчезнат САЩ, заедно с цялата помия, която бълват по света!
25
2
 
26
 
! Отговори
Грозната истина преди 2 години
Напомням нещо, което е непоносимо за "изключенията" и "отклоненията", които толкова държат да бъдат "разпознаваеми" - всички постижения на цивилизацията през последните пет века са дело на белия хетеросексуален мъж. И тъкмо хората от тази категория трябва да бъдат стъпкани в калта от всякакви биологични и социални отпадъци. А това означава край на същата тази цивилизация. Защото т.нар. "борци за социална справедливост", цветнокожи и сексуални сбърканяци не могат да създадат нищо.
24
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спасението на рода адамов е в исляма. Иначе ... иначето го виждаме всекидневно.
23
1
 
29
 
! Отговори
Много объркано преди 2 години
Много се обърка тоя свят. Не вярвам в конспиративните теории по принцип, но някой бавно и методично си пропрявя накакъв път за нещо. И защото в крайна сметка става дума за пари, остава да си отговорим, кой би спечелил ако планетарното население е объркано.
22
0
 
37
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Природата се е погрижила човешкият род да се възпроизвежда, по уникален начин! Ако беше "неутрална" и нямаше X и Y хромозоми, планетата Земя щеше да е пуста! И сега някакви индивиди/не могат да се наречат хора/, се мъчат да променят света в полза на извратените си инстинкти!
21
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен На следващите Оскари ще е по-лесно да се спечели в категория "главна мъжка " и "главна женска "роля, защото всички ще се се набутали в "главна ***" категорията...
20
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма какво да се притеснявате. Всяка империя или цивилизация в миналото е заминавала заради акъла на водачите си. Защо си мислите, че нашата е специална?
19
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ммм, да на следващите Оскари няма да има награди за главна женска и мъжка роля , а за "порочно определена от сценариста женска/мъжка роля" и задължително и нова категория "*** главна роля"
18
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Част от плана на ония е всичко - хората тотално да са объркани и изгубени в социален, икономически и духовен план, за да се стигне до тотално безсилие на всички и да поемат те контрола. Когато те наложат непознат на човешкия вид до момента терор, ще се въведат строги правила и наказания и всичко това ще се забрани. Либерализмът и джендаризмът са част от инструментите са сриване на наличния обществен договор, унищожаване на религия и вяра, разрушаване на човека. Овертон от сутрин до вечер.
17
0
 
23
 
! Отговори
ззз преди 2 години
Все по-близо се вижда краят на западната цивилизация. Лошото е, че и аз съм част от нея. Но щом не сме успели да се преборим с тези и много други "демократични" извращения, може би си заслужаваме неизбежният крах.Ама ми е кофти някак си, че бъдещето не е на бялата раса и че ще трябва да разчитаме вероятно на азиатците да спасяват човешката цивилизация.
16
0
 
24
 
! Отговори
Словянин преди 2 години
Колониален идиотизъм = самозабравили се ФАЩ.
15
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Tея са за психиатрията
14
0
 
43
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Продължават с *** смешките. 99% от населението на земята трябва да прави евала и да се чудят как да се държи с прослойка от по-малко от 1%. Сега покрай Байдън съвсем ще се самозабравят. Скоро всички женски спортове ше да пълни с мъже, във филмите и сериалите няма да има един бял мъж, освен ако не е лошият, на оскарите ше има 100 джендъе категории, за да не би да не се засегне някой треторазряден транс акттьор, *** не е взел оскар, за ролята си като статист.
13
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо добро не ни чака, това е истината за съжаление. Посоката на човечеството се променя и определя от хора които самит те не знаят от къде искат да го поемат. Вижте какво се случва в САЩ, какво се случва в Европа с мигрантите... Всички ***, катрани и къси ръкави трябва да си знаят мястото... така е било винаги.