3 фактора, важни за щастливата връзка

Приятелство и принадлежност
27 юли 2021 23:00, Михаела Лазарова
3
3 фактора, важни за щастливата връзка
Снимка: Istock

Всеки има своите индивидуални и уникални нужди във връзката, за да се чувства добре. Някои държат на приключенския дух, други на доверието, трети на спонтанността, а някои държат просто да имат някого до себе си, без да се замислят дали това ги прави щастливи или не. Възможностите са толкова много, колкото са и хората по света. Всеки носи своята индивидуалност, белязана от предишния си опит, от житейските случки, от примерите в семейството и ежедневието.

Има обаче и общовалидни фактори, които са фундаментални за една здрава и щастлива връзка. Без тях тя трудно би могла да оцелее задълго. Ето кои са те, според сайта yourtango.com.

Приятелство и принадлежност

Колкото и силна да е любовта, ако няма приятелство между партньорите, тя вероятно ще се изпари с времето, ще се изхаби и няма да остане нищо след нея. Когато обаче отношенията са подплатени с приятелство, с усещане за принадлежност към връзката и към половинката, връзката би могла да устои на всякакви предизвикателства, проблеми, перипетии и трудности. Когато сме едновременно интимни партньори, но и приятели, които си принадлежат един на друг с тяло и душа, това дава усещане за удовлетворение, топлина, сигурност.

Привързаност

Нуждата да бъдем до човека, когото обичаме, е голям фактор. Ако не сме привързани към него, то тогава връзката ни е по-скоро съжителство с някакви облаги, отколкото любов. Усещането за привързаност към любимото същество дава чувство на увереност, че сме обичани и че имаме привилегията да обичаме. Това вълнува, прави ни щастливи, изпълва ни с желание да продължаваме напред заедно.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: флиртлюбовинтимно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
3
 
! Отговори
Асан преди 2 години
1 - Пачки, пачки, пачки :)))
1
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-важният фактор е ОСТАВКА, СЪД И ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ЗА КРИПТОКОМУНИСТА, ФИГУРАНТ, ТИРАНИН И МРАКОБЕСЕН БЪЛГАРОФОБ РУМЕН РАДЕВ ВЕТОТО!