8 растения, които гонят комарите

Комарите не харесват ментата
23 май 2022 19:30, Михаела Лазарова
3
8 растения, които гонят комарите
Снимка: Istock

С настъпването на топлите дни прекарваме повече време на открито в градината, на балкона, терасата или просто държим прозорците вкъщи отворени. Това позволява на комарите да ни досаждат и да ни хапят, а никой не иска това.

Можете да си отглеждате някои растения, които имат природната сила да прогонват нежеланите комари. Тези растения са подходящи за засаждане в градина, но и могат да се отглеждат в саксия на балкона. Така ще имате естествен репелент против комари в дома си винаги, когато ви потрябва.

Кои са растенията, които имат силата на прогонват комарите?

Цинтронела

Цитронелата е прекрасно растение с фантастичен аромат, който дължи на естествените етерични масла в състава си. Те имат силата да прогонват комарите, както и някои други насекоми, чието присъствие не желаете. Може да се отглежда в градината и в саксия.

Петуния

Петуниите са многогодишни растения с изключително красиви цветове. Отглеждат се много лесно в домашни условия, на балкона или в градината. Цъфтежът им е продължителен, цветен, кичест, а незаменимите им свойства в прогонването на комарите ще ги направят още по-предпочитани от вас. Петуниите могат да държат далеч от дома ви също бръмбари, червеи, цикади, нощни пеперуди, плодови мушици, листни въшки.

Лавандула

Лавандулата съдържа етерични масла, които са с мощен и наситен аромат. Тя има свойството да успокоява нервната система и да благоприятства съня. Притежава и мощни свойства в прогонването на нежеланите насекоми заради силния си аромат, който ние така обичаме. Можете да втривате лавандулово масло и в кожата си като естествен репелент.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: цветялавандулакомари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Здравей Паула. Не ти разгледах снимките, но съм сигурен че ще станеш професионалистка.