Топ съвети: Как да направим косата си по-гъста?

Изпробвани и работещи методи
26 юни 2022 13:50, Дарена Найденова
6
Топ съвети: Как да направим косата си по-гъста?
Снимка: Istockphoto

Не всеки от нас се ражда с гъста коса, но ако желаете, има много продукти на пазара, които обещават да ви осигурят по-дебели и силни кичури. Единственият въпрос е дали наистина работят?

За да разберем дали можем да променим нашите тънки кичури, на помощ идват няколко експерти, които споделят своите съвети. Те дават яснота относно това дали можем да уплътним косата си, какво влияе на изтъняването ѝ и дали добавките могат да направят чудеса с визията ни.

Може ли да направим косата си по-гъста?

Кичурите на косата и нейната текстура са преди всичко генетична даденост. Но има различни начини да направите косата си да изглежда по-гъста, използвайки подходящи прически, продукти за грижа за косата и начин на живот, като същевременно избягвате накъсване, увреждане и косопад.
 
Но ако се насочвате към козметичния магазин, най-добре е да пропуснете всичко, което се прилага директно върху скалпа. Вместо това изберете масажиране на тази част от тялото. „С течение на времето продуктите за коса оставят остатъци и запушват корените. Ексфолирането премахва това натрупване, за да позволи растежа на нови кичури и да насърчи естественото им повдигане и усвояване на хранителни вещества“, казва д-р Мичъл пред InStyle.

Масажът на скалпа и ексфолирането насърчават кръвообращението, снабдяването с кислород, стимулират естественото производство на масло, което укрепва корените на косата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: гъста косабюти съвети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На минко или на таксиер боянчев за мръсните лимби са тези съвети?!
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За мързеливите български мъже _ нула номер, да светят като фенери и през нощта. :)):)):)):))
3
0
 
5
 
! Отговори
жребец преди 1 година
Статия за на бат минко на дищеря му долната коса.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурно е свързано и с расата. Защо на черните хора е гъста косата, а на белите рядка? Случайно ли е това? Едва ли?
1
0
 
1
 
! Отговори
От Любимец преди 1 година
Най-подходящият продукт за гъста коса на пазара е динята, разрязва се на две и вътрешността се издълбава, слага се на главата за няколко часа, а след това се застава близо до кошер или мравуняк. Това е стара и много ефективна рецепта от наредбата медицина.