6 прически, които ще са модерни това лято

Какво да искаме от фрзьора си следващият път?
27 юни 2022 22:38, Дарена Найденова
3
6 прически, които ще са модерни това лято
Снимка: IStockphoto

Навлязохме във времето от годината, когато преминавнето през оживени летни прически в търсене на нова визия е съвсем естествено. Лятото е време за свобода и ново начало. освежаването на косата активизира самочувствието и ни позволява да изразим себе си по съвсем различен начин. 

Ако топлото време ви вдъхновява да намалите драстично дължината си, или поне да загубите няколко сантиметра от нея, не сте сами. В жегата подстригването е доста ободряващо и преоткриващо. Може да е нещо радикално, като почти премахване на цялата коса, или създаване на съвсем различна прическа от предходната. Може да заложите на нещо малко по-фино, като нов набор от слоеве или пък кичури, рамкиращи лицето. 

Дали лятото ще ви вдъхнови за бретон тип завеса, леко мъжка прическа или пък съвсем нов прочит на популярния "боб", зависи изцяло от вас. 

6 прически за лятото

Шулет

Според фризьорката Дхиран Мистри, границата между мълет, шаг и популярния в ТикТок стил "вълк" продължава да се размива по нови и вълнуващи начини. Така се съзадва т.нар. "шулет", който е нещо средно между мек мълет и по-графичен, висок мълет. Подобна прическа виждаме върху FKA Twigs и Айрис Лоу. 
При този стил задната част на косата е по-дълга от обикновения мълет, а бретонът остава доста къс. Според Мистри, повечето фризьори ще адаптират външния вид, за да отговаря на текстурата и стила на клиента. 

Боб от 90-те години

Тази пролет фризьорката Мара Розак показа прическа, която нарече "сърцеразбивач от 90-те години". Оттогава стилът, който представлява накъсан, многослоен боб с плътно подстригани слоеве на ила и по-дълги участъци около скулите, продължава да набира все повече популярност и ще е един от задължителните през лятото. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари