Плажни вълни: 6 вида и как да ги направим

Любимата прическа на лятото
3
Плажни вълни: 6 вида и как да ги направим
Снимка: Istockphoto

Има много причини, поради които да обичаме плажа - слънцето в лицето ни, прясната миризма на морска сол и успокояващия шум на разбиващите се вълни. Да не говорим за ползите за красотата - денят на плажа може не само да даде на кожата ви допълнителен витамин D, но също така притежава невероятната сила да направи косата да изглежда невероятно оживена, текстурирана и готина. 

За съжаление, повечето от нас не могат да прекарат всяка сутрин в излежаване на плажа в името на добрата прическа. Но е възможно да създадете тези красиви плажни вълни с правилните инструменти, продукти и техники у дома. 
 
Според фризьора Пол Кучинело, истинската плажна прическа е напълно различна от това, което показват повечето резултати в социалните мрежи. "Това е много повече от тази форма, която получавате, когато излезете от солената вода и прокарате пръсти през косата", казва той. Според него, вълните в косата се получават много по-добре, когато правим колкото се може по-малко умишлено оформяне. Топлината от слънцето, съчетана със соления въздух на плажа, е като да оставите природата да ви изсуши кичурите. 
 
За да създадете коса, която изглежда така, сякаш наистина сте прекарали деня на плажа, вероятно ще трябва да използвате повече от един продукт наведнъж и повече продукти, отколкото сте свикнали да използвате. Спреят със суха текстура и сухият шампоан в корените правят косата да изглежда чиста, дори да сте нанесли много продукти в нея. 
 
Прически за лятото - 6 начина да си направите плажни вълни

1. Едва забележими плажни вълни

За да създадете този външен вид, трябва да започнете с влажна коса и да я напръскате обилно с уплътняващ спрей за обем. Обърнете главата си надолу и изсушете косата си около 80% от нея, след това я обърнете назад и създайте U-образна форма от линията на косата до темето и я хванете с шнола. Използвайки маша, вземете осем произволни секции и ги увийте около нея, създавайки вълни. Като сте готови, пуснете горната си част на косата. 
Не забравяйте да оставите краищата завити навън и оставете горната секция на косата да пада право назад, за да ви даде допълнителен плажен обем. Завършете със сгъстяващ спрей за обем навсякъде и леко намачкайте косата, за да разчупите прическата.
 

2. Плажни вълни на къдрава коса

Пресъздаването на правдоподобни, плажни вълни изисква много различни тексутри - малко къдрици, малко вълни и няколко стратегически разположени слоеве. Опитайте да използвате комбинация от техники върху къдравата си коса. Подгответе изсушените си кичури с крем за оформяне на къдрици, равномерно разпределяйки една четвърт от продукта по цялата коса. 
Използвайки маша, вземете кичур и го поставете само в средната част. Добавете няколко по-малки плитки около линията на косата, за да направите по-стегнати вълни. Нанесете на косата сух спрей в корените и след това разплетете плитките. Завършете с малко количество от крем за оформяне на къдрици, намачкан в косата, за да комбинирате текстури. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: косапрически
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Девятьlй вал преди 1 година
Какви плажни вълни, епилатор нямате ли?
2
0
 
0
 
! Отговори
стилист Скапанов преди 1 година
Даренче, слънцето и солената вода съсипват косата. Пак не си доучило.
1
0
 
1
 
! Отговори
Без вълни преди 1 година
3. Прическа Орлово Гнездо