7 вида дамски обувки за сезон есен/зима 2022/2023

7 вида дамски обувки за сезон есен/зима 2022/2023
Снимка: Pixabay/gillnisha

Време е да приберем сандалите и да заредим гардеробите с модерни дамски обувки за есента и зимата. Разбира се, маратонките, ботите, ботушите са винаги на мода. Но през този сезон ще има актуални дамски обувки, подходящи за всяко време – от дните със студени сутрини и горещи следобеди до времето, когато улиците ще потънат в сняг.

Ето кои са седемте вида дамски обувки, които светилата на модата препоръчват за сезон 2022/2023. Дори да Ви се струват познати като стил, някои детайли в тях ще Ви изненадат. Оставили сме голямата изненада за накрая, така че не спирайте да четете, докато не стигнете чак до последния ред.

Токовете с платформа – за предизвикателна визия

Високи платформи, високи токове, ярки цветове – вдъхновени от дискотеките, тези дамски обувки ще Ви направят център на внимание. Сложете чифт мрежести чорапи за още по-съблазнителна визия.

Обувки с каишка на глезена – семпло и удобно

Това вероятно ще Ви се стори най-семплата и обикновена обувка на света – затворена, равна, с изрязана горна част и каишка около глезена. Нещо като есенна версия на любимите летни балеринки. Но тази класическа обувка е не само удобна и практична, но и може да изглежда наистина зашеметяващо, ако има красива тока, дебела платформа или друг впечатляващ детайл.

Ниски ботуши – за доза фин сексапил

Разбира се, няма как да минем без ниски ботуши. Тази година те подминават глезена и стигат до началото на прасеца. Достатъчно тесни са, за да подчертаят глезена, и имат дебел, средно висок ток. Това са перфектните дамски обувки за миди пола или панталон с по-висок крачол.

Ежедневни маратонки – любимките отново са тук

Няма как есента да мине без любимите ни градски ежедневни маратонки. Не е задължително да ги носите със спортен клин или екип, може да ги комбинирате с почти всичко – ежедневна рокля или пола, офис костюм, дънки и панталони.

Високи ботуши – за да впечатлявате

Ботушите, които стигат до коляното, винаги ще присъстват в дамските гардероби – те са толкова топли и същевременно токова секси, че няма как дизайнерите да се откажат от тях. В този сезон те имат средно висок, широк ток, който ги прави още по-удобни и ще извая още по-добре краката Ви. Комбинирайте ги с мини поли, къси панталони, средни или дълги рокли.

Мокасини – градски, нехайни, стилни

Мокасините остават – това е добрата новина на този моден сезон. Те завладяха подиума още през миналата година, но модните корифеи не бързат да се откажат от страхотния им вид. Изберете модел с по-дебела подметка, а ако имате нужда от дори още по-завладяваща визия, нека тя да има и дълбоки грайфери. Разбира се, класиката повелява да бъдат черни или кафяви, но почитателите на екзотичния стил може да си позволят и животински десени – например змийска кожа.

Сабо – изненадващи и предизвикателни

Изненадата на сезона са обувките сабо, но този път са изработени от гума. Те са леки, меки и за някого може да изглеждат като груби чехли, но всъщност дори аdidas направиха своя версия с познатите три ленти. Така че ако обичате лесни за обуване и непретенциозни на вид дамски обувки, носете сабо, докато времето все още го позволява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase