Кои са етапите, през които всяка връзка преминава?

Фазата на създаването заедно е една от тях
24
Кои са етапите, през които всяка връзка преминава?
Снимка: Istock

Началото на всяка връзка е вълнуващо и изпълнено със страст и вълнения. Чувствате се прекрасно и нямате търпение да прекарате цялото време на света с човека, в когото сте влюбени. Но скоро, понякога и след броени седмици, отношенията ви се променят. Изведнъж партньорът ви става прекалено критичен към вас. Струва ви се, че каквото и да направите, не е правилно. Потиснати сте и ви се иска всичко да се върне постарому.

Дълбоко в себе си се чувствате разколебани. Питате се дали си струва да продължавате, ако искрата е угаснала, а между вас са се загнездили негативни емоции. Няма как да не се запитате и дали това е краят на връзката ви, дали отношенията ви са обречени. В следващия момент се чудите дали пък не е просто фаза, някакъв период, който ще отмине.

Истината е, че почти всяка връзка преминава през такива възходи и падения, през такива фази под една или друга форма. Тези периоди невинаги подсказват за край на връзката.

За да си отговорите на тези въпроси, вижте кои са етапите, през които всяка връзка преминава под една или друга форма и с различен интензитет.

Романтична фаза

Първата и най-трепетна фаза е романтичната. Повечето двойки преминават през нея и им се иска тя никога да не свършва. Някои наистина вярват, че няма да приключи и когато това стане, страдат и се чувстват объркани. По време на романтичния период всичко изглежда така, сякаш любовта ще трае вечно и че сте открили точния партньор.

Фазата на борбата за власт

Следващият момент, който настъпва в почти всички връзки, е борбата за надмощие. Всеки от партньорите иска да командва. Всеки дърпа към себе си, опитва се да налага моделите си, да „превъзпитава“ другия. Инстинктивно човек знае, че трябва да се опита да се наложи, за да оцелее във връзката, да запази егото си. Оттук идват и опитите да спечели надмощие над партньора си. Това е и преломен момент, който се оказва непреодолима пречка за много двойки.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: раздялалюбовромантика
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
1
 
! Отговори
Човек за реализации преди 1 година
Тези неща се отнасят само за обикноените хора ! Осъзнайте , че е така !
15
1
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Тези неща се отнасят смо при обикновените хора !
14
0
 
2
 
! Отговори
Предполагам преди 1 година
Тези неща се отнасят само за обникновните хора !
13
1
 
2
 
! Отговори
Защо, бе? преди 1 година
До Левъл 2 - Някои се женят, не могат да имат деца, но остават заедно до края на живота си. При всяка двойка е специфично. Или ти имаш предвид онези, които не искат официален брак и мислиш, че ако такава двойка няма дете до третата година, ще се разделят? Аз знам едни, които заживяха заедно през студентските години и отначало не искаха деца, а после искаха, но не се получи. След 16 г. съвместен живот, на 38 г. той си намери друга, която забременя, роди и вече 5 години са си заедно, но без брак.
12
0
 
2
 
! Отговори
Два варианта преди 1 година
Първи вариант: Харесване, ухажване, връзка (краткотрайна или дълготрайна), раздяла.Втори вариант: Харесване, ухажване, любовна връзка, брак. (И евентуален развод като подвариант).
11
1
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 1 година
edna jennna ne se li saobrazyava sas sitocii ne gi li ysesta samo djavkali non stop razbiratelsvoto ee slojen processss
10
3
 
2
 
! Отговори
Левъл 2 преди 1 година
Ако до 3 години, нямат дете - връзката я пиши бегала.
9
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 1 година
pardim si i si mastrbirame kakav e derta ako nekoi ot komentirastite ne mu haresva da doide toi da ni mastormira nemame protiv
8
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 1 година
ste slusha inace ya smenyam direknooo celyvki
7
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 1 година
nem da igraees li ste sysha parn;ta i vav ocite ste te gleda
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рецептата за любов е простичка - Бой , корав хляб и Гръцка музика !
5
5
 
4
 
! Отговори
История преди 1 година
Едно време на село говореха, че баба Гизера заключила любовния късмет на внука си Христо, щото искал да се ожени за християнка, а всички били против. Та си остана стар ерген, та веднъж синът на баба Гизера я е хванал една нощ на пълнолуние да размахва обувка на Христо към луната и да казва - късмета му взех, обратно му го върни, мома му донеси. Беше си страшно кат го разпуснаха на село и оттогава разбрахме, че баба Гиза е вещицааа..
4
2
 
5
 
! Отговори
Човещина е преди 1 година
До Анонимен 2, 3 - Ами ти си се стремил към разнообразие, не към реализация на принципа "Една любов за цял живот". Не е толкова страшно това, което ти се е случило, защото на младини обикновено човек бърка силната страст с истинска любов. След като се ожени/омъжи, има шанс страстта да прерасне в любов, но не винаги се получава така. Мнозина се примиряват, защото вече има родено дете, но други държат да опитат втори, трети, четвърти път и т.н.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може би ама надали.Само фитка може да напише такива глупости.Днес беше хубав"вестник".Но списвачките го олиготиха.Любовта е сляпа.Но когато прогледнеш,вече е късно.С две деца от два брака и едно от съжителство,няма как да има вечна любов.Семейството е най-малката"клетка"на обществото, нещо като атома в молекулата.Обаче кой да го разбере?
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може би ама надали.Само фитка може да напише такива глупости.Днес беше хубав"вестник".Но списвачките го олиготиха.Любовта е сляпа.Но когато прогледнеш,вече е късно.С две деца от два брака и едно от съжителство,няма как да има вечна любов.Семейството е бай малката"клетка"на обществото, нещо като атома в молекулата.Обаче кой да го разбере?
1
2
 
12
 
! Отговори
По нашенски е друго: преди 1 година
I фаза - единият е очарован, другият пресмята какво може да кяри и от изводите му зависи дали ще има връзка. II фаза - единият вече чува сватбени камбани, другият много внимава да не направи нещо, което може да се тълкува като обещание за брак. III фаза - решаваща, или се женят, или се разделят. IV фаза - ако се обвържат, тогава започва борбата за власт. V фаза - вече създават някои неща заедно или пък единият създава, другият се възползва. VI фаза - може и да настъпи стабилност, но не е сигурно