БНР пуска радио "Кърджали" от началото на 2016 г.

Ще има новини и на турски език
22 юли 2015 14:07, Александър Попов
13
БНР пуска радио "Кърджали" от началото на 2016 г.
Снимка: Reuters, архив

Българското национално радио внесе в Съвета за електронни медии документи за получаване на програмен лиценз за регионална радиостанция в Кърджали. Планирано е радио "Кърджали" да стартира от 1 януари 2016 г., съобщиха от медията.

Регионалното му покритие ще е за района на град Кърджали. Програмата, която ще излъчва ще се прави от местни журналисти и ще обхваща и акцентира на проблемите в региона.

Ръководството на БНР е одобрило програмен проект, концепция, профил и схема, която ще бъде съобразена и с необходимостта от информираност на населението в региона, където ще се приема програмата, чийто майчин език е турският.

Програмата ще бъде на български език, но ще има емисии новини и на турски, допълват от БНР.

Това ще е деветата регионална радиостанция на обществения оператор след София, Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Пловдив, Стара Загора и Шумен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: БНРрадио Кърджали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БНР не се ли издържа от нас данъкоплатците. Аз не искам с моите пари да има предавания на език различен от българския - официалния език в тази държава.
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпрос с повишена трудност,защо по BBC в Анлия няма новини на български?
5
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МОЛЯ? ЗАКРИЙТЕ БНР!
4
9
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
ПРЕДАТЕЛИ МРЬСНИ ЕСЕНТА ЩЕВИ ПОКАЖЕМ КАКВО ЗНАЧИ РОДОЛЮБИЕ И САМОЧУСТВИЕ НА БЬЛГАРИН
3
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A balgarite psevdo patrioti znayat li che v Komotini predava radio 24 chasa na turski nonstop,vie balgarite da ne ste po patrioti ot garcite
2
4
 
15
 
! Отговори
Pinochet преди 8 години
И как ще ги приобщаваме, като не чуват и не използват български?Срам и позор вече 26 години.............Най вероятно парламента е пълен само с продажници и османлии (нали вече няма турци)И да се чуди човек, като не е имало турско робство, защо има държава Турция. Тия толкова ли са *** , че не я прекръстиха на Османия??????
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е проблема в журналята.Онези предали отгоре те са истинските слуги на ДПС.След някоя друга година очаквайте и заявка от тяхна страна за въвеждане на втори официален език.