Обезобразена индийка на Седмицата на модата

19-годишната Решма Куреши бе полята с киселина от зет си
25 авг 2016 17:22,
13
Обезобразена индийка на Седмицата на модата
Снимка: Youtube

Индийка на 19 години, обезобразена с киселина, ще участва в ревю на Нюйоркската седмица на модата през септември, съобщи АФП, цитирана от БТА.

Решма Куреши е обезобразена през 2014 г. от нейн зет и други мъже в поредното престъпление на честта там. Освен, че лицето й е изгорено, тя остава и без едното си око.

Преживяното обаче не сломи духа на Решма Куреши и тя стана лице на кампания, бореща се използваната за тази цел киселина вече да не се продава свободно. Тя се снима във видеоклипове, в които дава съвети за гримиране и за поддържане на красотата.

"Еф Ти Ел Мода", компания която организира различни дефилета в рамките на Нюйоркската седмица на модата, е поканила Решма Куреши там.

Според международна асоциация, която помага на оцелелите от нападения с киселина, в Индия годишно има от 500 до 100 подобни инцидента. Такива престъпления на честта са характерни също за Югоизточна Азия, Тропическа Африка и Близкия изток. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
batko преди 7 години
А за женското обрязване що не пишете? Проверете и прочетете! И когато някой ви каже, че няма такава държава като България и сме супер зле.... си спомнете, че дъщеря ви може да е с отрязани срамни устни и залята с киселина само защото се е натискала с някакво момче в парка.....
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя с ново лице ли е? Но с тежки психически травми?
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БГ мъжете са същите тормозители.
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Див мъжки шовинизъм!Много примитивно.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То и принцеса Даяна, лека и пръст, си умря от естествена смърт.
5
0
 
13
 
! Отговори
neo5 преди 7 години
"...в Индия годишно има от 500 до 100 подобни инцидента."Това явно отзад напред,а? :)
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е типичен ритуал за хрисимите...кюрди, иракчани и сие натовски съюзници.Да не забравяме индуси и затворени християнски общности.Бас ловя, ме дъртите пръч-ове и пръч-ки управляващи света нарочно ги пускат из-родите в Европа за да се спаси християнския морал.Инквизицията е жива!Искам си комунизъма.
3
1
 
24
 
! Отговори
Коментатор преди 7 години
В скоро време това ще е харкатерно не само за Югоизточна Азия, Тропическа Африка и Близкия изток, а и за страни в Европа като Белгия, Франция и Германия.
2
0
 
58
 
! Отговори
Кузман преди 7 години
Най-справедливо би било да залеят на зет и топките със същата течност.
1
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да направиш нещо подобно трябва да си абсолютно сдухан малопишковец и от яд, че не можеш да го вдигнеш да си го изкараш на жените.