Официално: Шекспир не е писал сам пиесите си!

Кристофър Марлоу е съавтор, твърди "Оксфорд"
25 окт 2016 11:14, Петя Славова
4
Официално: Шекспир не е писал сам пиесите си!
Снимка: Reuters

Международен екип от 23-ма учени взе решение, което оценява работата на Кристофър Марлоу по пиесите на Шекспир за достатъчно задълбочена, за да бъде признат Марлоу като съавтор в предстоящи издания на шекспировите творби, съобщи в. "Индипендънт".

Името на Марлоу ще бъде вписано до това на Барда на заглавните страници на Първа, Втора и Трета част на "Хенри VI" при издаването им от "Оксфорд юнивърсити прес" този месец, пише БТА.

Авторството на Шекспир е предмет на дебати и макар да се отрича теорията, че Кристофър Марлоу всъщност е самият Бард, то новото проучване включва традиционен текстов анализ и компютърни инструменти и открива, че приносът на Марлоу е по-голям от предполагаемото.

"Установихме, че присъствието на Марлоу в пиесите на Шекспир е доста силно и ясно изразено", заявява екипът от учени от Университета във Флорида, Шекспировия институт към Университета на Бирмингам, Университета на Индиана и Университета "Де Монтфорт".

Смята се, че 17 шекспирови пиеси са били преработвани от други творци

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
0
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Ей как не можем да преглътнем,че има и по_способни от нас!
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той е бил загатнал и за Брекзита, защото иначе трябвало да признае, че повечето им думи в езика са взети от френския, а граматиката от Германия.
1
3
 
15
 
! Отговори
Моряк и половина преди 7 години
Тоя Шекспир от малък ми намирисваше на мошеник!