Ейми Адамс стана най-добра актриса за "Първи контакт"

Критици с ранни фаворити в холивудския награден сезон
30 ное 2016 20:48, Петя Славова
1
Ейми Адамс стана най-добра актриса за "Първи контакт"
Снимка: БТА

Независимата драма "Манчестър до морето" се открои като ранен фаворит в холивудския награден сезон, след като беше обявена за филм на годината от американския Национален съвет на кинокритиците, предаде Ройтерс.
Освен приза за най-добър филм, лентата на режисьора Кенет Лонерган спечели и отличията за най-добър актьор (Кейси Афлек), оригинален сценарий (Лонерган) и актьорски пробив (Лукас Хеджис).

Друга независима продукция - драмата "Лунна светлина", донесе режисьорски приз на създателя си Бари Дженкинс и наградата за най-добра актриса в поддържаща роля на Наоми Харис.

Отличието за най-добра актриса беше присъдено на Ейми Адамс за "Първи контакт". В категорията за най-добър актьор в поддържаща роля беше отличен Джеф Бриджис за "На всяка цена" ("Hell or High Water").
"Кубо и пътят на самурая" спечели приза за най-добра анимация, пише БТА.

Наградите на Националния съвет на кинокритиците ще бъдат раздадени на церемония в Ню Йорк на 4 януари 2017 г.

Всяка година Националният съвет на кинокритиците публикува и списък с десетте най-добри филма на годината. Тазгодишният подбор включва лентите "Първи контакт", "Възражение по съвест", "Аве, Цезаре!", "На всяка цена", "Скрити числа", "La La Land", "Лунна светлина", "Денят на патриота", "Тишина", "Съли: Чудото на Хъдсън".

Националният съвет на кинокритиците е основан през 1909 г. като организация с идеална цел, която подкрепя филмите като форма на изкуство и развлечение. Носителите на наградите се определят от над 100 кинодейци, преподаватели и студенти по филмово изкуство, почитатели на седмото изкуство.

Успехът на наградите на организацията като ранен индикатор за оскарова слава е променлив. През 2015 г. Националният съвет на кинокритиците избра "Лудия Макс: Пътят на яростта" за филм на годината. На церемонията за наградите "Оскар" футуристичната продукция спечели шест отличия в техническите категории.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари