"La La Land" – фаворит и сред Гилдията на продуцентите

Ето кои още филми са сред номинираните
11 яну 2017 20:42, Петя Славова
2
 "La La Land" – фаворит и сред Гилдията на продуцентите
Снимка: Лента

Мюзикълът "La La Land" и драмите "Лунна светлина" и "Манчестър до морето", смятани за фаворити за оскарова слава, са сред 10-те игрални продукции, които ще се съревновават за наградата за най-добър филм на американската Гилдия на продуцентите, предаде Асошиейтед прес.

Останалите филми с номинации от професионалната организация са "Първи контакт", "Огради" ("Fences"), "Възражение по съвест", "На всяка цена", "Скрити числа", "Лъв" и изненадващо - комиксовата лента "Дедпул".

За наградата на Гилдията на продуцентите в категорията за анимация ще се съревновават "Търсенето на Дори", "Кубо и пътят на самурая", "Смелата Ваяна", "Сами вкъщи" и "Зоотрополис", пише БТА.

Номинациите на една от водещите професионални организации в САЩ са смятани за солиден индикатор кои продукции в крайна сметка ще попаднат в надпреварата за "Оскар" за най-добър филм.

До миналата година в седем поредни години отличниците на гилдията впоследствие спечелиха и най-престижните награди в киното в категорията за най-добър филм.

През 2016 г. обаче продуцентите избраха за най-добра лента "Големият залог", докато Академията за кинематографично изкуство и наука присъди топ отличието си на "Спотлайт", припомня агенцията.

Носителите на наградите на американската Гилдия на продуцентите ще станат известни на церемония в хотел "Бевърли Хилтън" в Бевърли хилс на 28 януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари