"Море на вятъра": Кой е тихият убиец на живота в морето?

Сърфисти заснемат приключението си в документален филм
17 сеп 2019 13:21,
4

Двама сърфисти предприемат уникално по рода си пътешествие. Те изминават по вода цялото ни Черноморие в протежение на 300 км, за да приковат вниманието към вредите, които пластмасата причинява на водния басейн.

Приключението е заснето в документалния филм "Море на вятъра", който ще бъде представен премиерно в София.

"Сърфистите Илияна Стоилова и Йоан Колев - главните герои във филма - изкарват голяма част от времето си във водата и се сблъскват с големите отпадъци. Забелязват, че нещата стават все по-зле, което роди идеята за филма", каза продуцентът на лентата Атанас Куцев.

Героите дават личен пример как да намалим максимално пластмасата и едновременно с това организират почиствания на плажове.

"Заснемането беше изключително динамично и с множество препятствия. Вятърът променяше посоката и силата си непрекъснато", допълни Куцев пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Учете география! Не само ние, Българите,а половин Европа, през която минава Дунав,замърсява Черно море. Отделно Русия и Украйна,още повече... И не на последно място,че морето ни е слабо солено,оттам цъфтеж на водорасли,по-малко кислород и смърт на морски организми! Силно соленото гръцко море не допуска подобни процеси, затова е рекламно чисто!
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо в Гърция няма замърсяване? Защото туристите са цивилизовани.
2
0
 
3
 
! Отговори
Ганьо преди 4 години
Аз се надявам да изчезнат хората, които замърсяват плажа. Докато има замърсяващи, колкото и почистващи да има, вредите ще са явни
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво! Такива добри инициативи за почистване трябва да са постоянни у нас. Имаме райска природа и трябва да я пазим!