На рождения му ден: Откраднаха картина на Ван Гог

Тя струва около 6 милиона евро
31 мар 2020 08:10, Нели Христова
4
На рождения му ден: Откраднаха картина на Ван Гог
Снимка: БГНЕС

На 30 март, преди 167 години, е роден Винсент Ван Гог. Но вместо празненства, на връх рождения му ден, крадци отмъкнаха негова картина от музея Singer Laren в град Ларен, в Нидерландия. Престъпниците са разбили стъклената врата на затворения заради коронавируса музей в 3:15 сутринта в неделя. Нито една друга картина не липсва.

Произедението на Винсент Ван Гог, което е откраднато е Parsonage Garden at Nuenen in Spring. Картината струва около 6 милиона евро.

Алармата на музея се задействала в момента, в който крадците нахлули, но те успели да избягат от местопрестъплението преди да дойде полицията. В изявление в YouTube, директорката на Singer Laren, Ян Рудолф де Лорм, заяви, че е "безкрайно ядосана" от случилото се.

"Това е нещото, което не искаш да ти се случва, като директор на музей, който е взел картина под наем", каза тя. Платното е собственост на Groninger Museum и е единствената картина на Ван Гог там. Детективите я оценяват на 6 милиона евро, но произведение от същия период на Ван Гог наскоро бе продадено за  10 милиона евро.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
2
 
! Отговори
S преди 4 години
Оределено не са някой апаши квартални. Това са VIP обирджий. Хората родени на 30 март не са с късметлийски живот поради факта, че 30+3=33 което е 3+3=6 А 6 е числото на дявола същата работа е и Селин Дион все нещастна в личен план.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е истински комплимент за рождения ден на Ван Гог. Както знаем, приживе той е бил беден и картините му не са се ценели. Сега даже ги крадат. ЧРД, Винсент!
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво съвпадение. И на сина ми откраднаха колелото точно на рождения му ден.