Проектът на Петков - подкрепен и последван от овчици?

На това мнение е фотографът Веселин Боришев
22 сеп 2021 10:23, Нели Христова
102

Според фотографа Веселин Боришев на политическата сцена излизат нови хора, но сценаристите са стари. Пред неговия обектив са преминали много политици от Кирил Петков до Делян Пеевски. Той е на мнение, че вече сме гледали проект, пообен на този на Петков и Василев, преди 20 години, а "Продължаваме промяната" е подкрепена и последвана от овчици.

"Работата ми е да виждам всичко, повечето хора само гледат. Няма по-голяма сила от злобен човек с фотоапарат", сподели Боришев пред Bulgaria ON AIR.

За кадър, на който се вижда Кирил Петков, а фокус е детска играчка - овчица, фотографът обясни, че самото събитие е било замислено да бъде неформално.

"Опитаха се да го направят неформално, обаче, това им изигра много лоша шега. Защото е леко самодейно, както явно целият им проект. Не може ти да не си сериозен в начина, по който представяш какъвто и да е проект - на фона на овчици, детски играчки. Нормално е човек като мен да види подобно нещо и да вкара символика в него", разказа Боришев.

Фотографът посочи, че в общи линии може да го тълкуваме така - Петков е подкрепен и последван от овчици.

"Този проект съм го гледам преди 20 години. С послания за честност, почтеност. Говоря за Сакскобургготски, който 800 дни ни стрига като овчици. Виждам някакво дежавю постоянно", сподели събеседникът.

По думите му хората, които излизат, са нови, но сценаристите са стари.

"Ние сме малък, но за сметка на това - много прост народ. 20 години виждате какво се получава - ние разчитаме на поредните спасители непрекъснато. При нас няма някаква политическа система, която да бъде изразена. Просто идва дядо Цар, след това неговият шофьор, след това шоумен. Сега идват едни симпатични млади хора, които няма ляво и дясно", каза фотографът.

Боришев обясни, че фоторепортеството е строго субективно, а тези истории, които разказва, са негови лични интерпретации, базирани на опита му. И добави, че често се е случвало да му забранят да снима.

"Забрана за снимане имахме последната година през управлението на Борисов. Набутвайки ни в новата сграда на парламента, те не ни забраняват на практика да снимаме, но правят снимането невъзможно", подчерта той.

Фотографът каза, че в момента се чувства свободен да снима всичко, което пожелае, тъй като работи в независима медия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
2
 
! Отговори
ДОРИ преди 2 години
и да не зная какво е казал тоя ми прилича на ГОЛЯМА ,,УФСЪ,,
80
1
 
0
 
! Отговори
К. преди 2 години
"***" да се чете "лум_пе-ни"...
79
1
 
0
 
! Отговори
К. преди 2 години
Искам да обърна внимание на цял бюлюк *** - дори един лев да не се открадне от българската държава, пак няма да има пари така, както ги има в Швейцария, напримир. Ще има повече пари, но пак НЯМА ДА СТИГАТ. Защото БВП на България е 120-130 млрд.лв. За сравнение - на Гърция е 500-600 млрд.лв. Който има акъл да размисли и да прецени тая измама с откраднатите пари. Да, краде се в България, но не само в България се краде! Навсякъде се краде.Но там, където се бачка има пари, където не-няма!
78
1
 
0
 
! Отговори
Б. М. преди 2 години
*** и Кокорчо 😳
77
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гад ,духай супата
76
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До г. ТА оператори на сайта. Стига тоя двоен аршин. За тоя б... К може да нарича хората публично овчици, а когато някой започне да пише и критикува за прусташкия начин на говорене. На някой Хора почват да слагате многото чия.
75
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До тоя постексперт... Кой сте вие да наричате младите хора, желаещи промяна в родината и,, овчици". Тогава как да наречем хората който от години подкрепяте статуквото...,, ***" ли. Извинявам се на гражданите от др. Партий
74
2
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Кой е тоя?Къде ги копаете тези фалшиви експерти.
73
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този "пастир" на фейковете от де го изровихте, не съм фен на Петков ,ама аман от "разбирачи" на политика и икономикада се гледа фогоплаките и да си коментира с домашните у къщи "прозренията, щото ние плащаме кабелна не ,за да плащате вие кабеларките хонорари на закъсали "артгении" като е "кадърен да си изкарва хлеба с честан труд , а не с о..ри..г ва ния по телевизиите
72
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първата стъпка е направена. Мисля, че няма нищо страшно да има демокрация. И най-накрая, които и да са управляващи да разберат, че ние ги избираме и когато не се справят или работят само за собственото си благополучие, ги уволняваме. Престъпление е когато се внушава страх на хората и по-добре познатото лошо отколкото новото неизвестно. Ами може пък да сте по-добре.Как ще разберете ако не пробвате. Нали не искаме да живеем като Беларус или Северна Корея?
71
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
78 и в Харвард ти дават безплатно обучение, така ли? Ха ха, това е вица на годината. НЯМА БЕЗПЛАТЕН ОБЯД! Първото които се учи по икономика е точно това.
70
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не случайно сме на 120-то място по свобода на словото. Всеки плаща сметки, всеки отселява. Каквото му кажат да пише или говори го прави, защото иначе става таксиметров шофьор.
69
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чуждестранните университети предлагат различни екстри. В едни предлагат велосипед на всеки първокурсник и ако си взема редовно изпитите, може да го задържи. Друг стимул е намаляване на таксата. Раздават се таблети с интернет, скъпи учебници и помагала и др.НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО ОБУЧЕНИЕ НА ДЕЦА на безработни. И заминаваме, защото никой мозък не желае да живее в най-бедната страна на ЕС в която знанието се цени най-малко и да те подритват НЕГРАМОТНИ ОТРОЦИ на ОЛИГАРСИ и ПОЛИТИЧЕСКИ ВРЪЗКАРИ! ПРОМЯНА
68
5
 
22
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
До 73. Пич, нямам НИКАКВО намерение да гласувам за Кирчо и Асан, може би не си разбрал посланието ми. Тези клоуни и мошеници са ми ясни отдавна и смятам, че съм достатъчно разумен, за да направя друг избор.
67
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи хем бащата на Петков избягал от БКП, пък после БКП плащали образованието на сина му. Абе вие чувате ли се изобщо или лудостта на вожда ви е заразна....
66
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко на кой ни оставяш, образовани в Харвард, не от Библиотекарския или от Благоевградския, или пък с фалшива диплома от някой немски колеж, наш човек, с чужди езици, знае две псувни на сръбски.
65
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 59. И ти си плещиш ей така. Учил е в КОЛЕЖА към Харвард, което НЕ Е УНИВЕРСИТЕТЪТ. И там завършват всички, щото си плащат.
64
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
70 ако си про*ст и си признаваш няма да спорим с теб. Но едно е ясно, да те излъже царя и Слави и ти да искаш да гласуваш за същото, ала с опаковка на която пише Кирил и Асен, вярно трябва да си мега про ст.
63
2
 
6
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
До 56. Ами, не си от образованите и умните. Пише се, тАпир, неграмотнико.
62
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе стана ясно че българите на вън пак ще залагат на куция кон. Не стига че 2 пъти ни натресоха Славуца с техните глупости, сега ще ни натресат и тия лъжци и крадци. Май ще излязат прави тия дето твърдят, че на вън излязоха голаводата, а нормалните и мислещите останаха в държавата. 30% увеличение на всичко май не им стига за кадърността на тия двамцата. Сигурно трябва да стане всичко двойно, че да плащат още пари от вън, че да осъзнаят какво сътвориха. Давайте за 3 път с прецакването на държава