Билетите за Малкович не опитват да отблъснат зрителя

Никой не те е вкарал насила в салона, посочи Гергана Стоянова
Обновена: 27 яну 2023 09:37 | 27 яну 2023 09:12, Росен Стойчев
57

"Това не е цена, която е формирана, за да унижи и отблъсне зрителя. Тази цена е формирана заради организацията на самото събитие. За да дойде в България, при все, че не идва само Джон Малкович, най-вероятно се плащат авторски права на режисьора и продуцента, цената набъбва.

Още по темата
Трябва да отседнат някъде тези хора, плащат се самолети. В България нямаме фондация, няма Министерство на културата, няма държава, която да подпомогне такъв тип събития на световни личности, за да гледа българинът световно изкуство", каза председателят на Съюза на артистите в България в Христо Мутафчиев в Bulgaria ON AIR.

"Все още министър на културата е Минеков, затова я няма държавата. Трябва да е човек, който милее за изкуството. Лили Иванова, когато прави своите концерти, билетът ѝ стига до 300 лева, защото държавата не я подпомага, тя се самофинансира. Същото е с представлението на Джон Малкович. Не всички билети са от 400 лв., започват от 50", каза още актьорът.

Актрисата Гергана Стоянова призна, че е останала много изненадана от дискусията, която се появи.

"Никой не те е вкарал насила в салона. Ако искаш да гледаш, отиваш да гледаш. Билетите по 400 лв. са много елегантен начин директорът да направи вид спонсорство. Не е нужно държавата да дотира, нека първо да си оправим заплатите в театъра. Не харесвам този хейт, който се изсипва наляво-надясно", настоя Стоянова.

По думите ѝ театралното съсловие е най-устато. "Музикалното съсловие защо не протестира, когато дойде голяма група и билетите са между 90 и 500 лева? Музикантските фенове никога не коментират цената", посочи актрисата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.