Мнозинството бламира опозицията

Парламентът обсъжда промените в Закона за туризма
16 май 2007 10:40,
Мнозинството бламира опозицията
Мнозинството в парламента отхвърли всички искания на опозията за изслушване на прамеера по скандала "Овчаров-Александров" и Фонд "Земеделие". Снимка: БГНЕС
Депутатите започнаха работа с гласуване на второ четене на промените в Закона за туризма.
 
Ако организирано ученическо пътуване се извършва с автобусен превоз, да се осигурява не по-малко от 8 часа нощувка в хотел, реши парламентът.
 
Туроператорът и превозвачът се задължават да предприемат пътувания само през светлата част на денонощието.

В допълнителна разпоредба депутатите записаха, че "светлата част на денонощието" включва периода от изгрева до залеза на слънцето.
 
За нарушения на Закона се предвиждат наказания с имуществена санкция от 10 000 лева, а при повторно нарушение - с 20 000 лева.

По рано днес не беше прието предложението на Парламентарната група на "Атака" в дневния ред на НС да бъде включено изслушване на премиера във връзка със скандала, в който са замесени имената на министъра на икономиката Румен Овчаров и на директора на националното следствие Ангел Александров.

Друго идентично предложение на ДСБ също бе отхвърлено.
 
Бламирано беше и искането на Яне Янев от ОДС в програмата за тази седмица да бъде включено проекторешение за създаването на временна анкетна комисия за проверка на дейността на Държавен фонд "Земеделие".
 
Не беше прието и предложението на Иван Сотиров депутатите да изслушат премиера за посещението му в Русия.
 
Депутатите отхвърлиха искането на "Атака" за промени в Закона за българското гражданство.
 
Мнозинството отхвърли и предложението на независимия депутат Минчо Христов парламентът да обсъди проекторешение за налагане на мораториум върху приватизационните и концесионните сделки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание