Наши момичета спечелиха олимпиадата по немски език

Ученичките Йоанна Спасова и Йолита Павлова са били отличени с първо място в Петата международна олимпиада по немски език в Дрезден
4 авг 2008 16:16,

Ученичките Йоанна Спасова и Йолита Павлова са били отличени с първо място в Петата международна олимпиада по немски език в Дрезден, Германия. Това съобщиха от "Гьоте институт България".

Отличията са в категорията "Работа в група" на олимпиадата, която се е състояла от 23 юли до днес, се посочва в съобщението.

Двете момичета са написали, заедно със своите отбори, театрални сцени на немски език. Наградите са пълни стипендии за участие в триседмичен младежки курс през следващото лято в Берлин.

В Международната олимпиада по немски език са участвали 119 младежи от 40 държави и 5 континента. Целта й е да се насърчи интересът към немския език и общуването и обменът между различните култури.

Проектът е на Гьоте-институт. Българските участници ще пристигнат на летище - София днес в 18.30 часа с полет от Берлин.

Много сме горди с децата си, които напоследък печелят доста отличия в международни олимпиади. В края на миналия месец отборът на България на Международната Олимпиада по математика в Мадрид, Испания, спечели 2 златни, 1 сребърен и 3 бронзови медали.

В началото на юли българката Деница Дзипалска (73 СОУ, София) стана абсолютен победител на ХІІ-та Международна олимпиада по руски език в Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание