Билетче за рейса: 50 ст. Такси-менте: "безценно"

За тази стара, много стара и изтъркана тема ... фалшивите таксита в София, които незнайно как продължават да живеят
2 юни 2006 15:18, Екип на Dnes.bg
Билетче за рейса: 50 ст. Такси-менте: "безценно"
Окей суперШАНС. Телефон 912 21 21. Приликите с действителни лица и събития НЕ са случайни, но свършват дотук. Цена на км пробег - 79 стотинки. Снимки: Dnes.bg
Темата за такситата менте е толкова стара, колкото е стара тази и за мутрите, корупцията и разни други кофти неща в нашата държава. Стара като дупките по улиците. Не, май те са по-стари, все пак.

Въпреки че въпросът е дъвкан, всеки път, когато се натъкнем на таксиметрови коли, които имитират известни и големи компании за такива услуги, се гневим.

Защото на почти всеки му се е случвало да се качи в такава кола - отдалеч те приличат досущ на популярните таксита. Но с тях сметките са от порядъка на 15-20 лева за разстоянието от НДК до Орлов мост.

Разликата между истинските и фалшивите таксита е видима, само ако се залепиш до етикета и стикера на предния капак, което в движение е практически невъзможно или поне граничи с футурологията.

Днес сгащихме един такъв тарикат, който стоеше в центъра на София, на ъгъла на „Дондуков“ и „Веслец“, и чинно чакаше жертви.

Прииска ни се да отворим вратата и да го уведомим, че няма да се качим на гадното му такси за нищо на света, тъй като срещу 79 стотинки на километър можем да си наемем и частен влак. 

За съжаление, ние не можем да забраним съществуването и на такива таксита.

Единствено можем да алармираме, че те са доста далеч от идеята за „предоставяне на таксиметрови услуги“.

Тъй като след употребата им, клиентите се чувстват измамени, ограбени, а някои по-смели, които се опълчат срещу тази несправедливост, понякога са и набити.

Изключителен "Супершанс", нали? И то само за 79 стотинки на километър...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание