Арестуваха 30 души в Турция, готвели преврат

Те са обвинени, че са планирали убийства и бомбени нападения, за да сеят хаос и да принудят армията да се намеси
16
Арестуваха 30 души в Турция, готвели преврат
Снимка: БГНЕС

Турската полиция задържа около 30 души в рамките на разследване на заговор за сваляне на правителството, съобщи Анадолската агенция.

Операцията е осъществена в шест провинции, както и в Анкара и Истанбул, след като съд в Истанбул издал заповеди за задържането на лицата и за обиски в домовете и работните им места.

Те са обвинени, че са планирали убийства и бомбени нападения, за да сеят хаос и да принудят армията да се намеси.

86 души, сред които бивши военни, политици и юристи, принадлежащи към организацията Ергенекон, са изправени пред съд в Западна Турция заради опит за държавен преврат, припомня Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Лили преди 15 години
Ами то Турция е 17-та световна и 6 -та Европейска икономика,ако това е изостаналост и аз искам да съм изостанал.Хора които не са излезли от селото си дават мнения за държави и народи,но само с гледане на СкоТ не е възможно да имате представа за света.
14
0
 
0
 
! Отговори
Желязко Желев jele преди 15 години
..............Проверете класацията на държавите по БВП.Или по- лесно вижте борсовите индекси.Има глупави хора ,но глупави пари няма.С една дума нашата медиина представа за Турция е много грешна.
13
0
 
0
 
! Отговори
AF преди 15 години
Кемал Ата Тюрк Направи от тази " Диарбекир" нормална Държава , и жалкото е , че сега се вращат стремоглаво назадТресе ги яко фундаментален ислямизъм и още по-жалкото е , че сме съседи, при нови условия
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
hei,grizac smradliv,izlez ot dupkata si i obikoli malko svyat,ta da vidis koi e izostanal. no vij posle da ne se grimnes,ce si jivyal v zadnika na maika si.
11
0
 
0
 
! Отговори
зъбатия преди 15 години
наистина тези 30-***, можеха малко да подбутнат напред, тази вековно изостанала във всяко едно отношение държава!
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Искаме ги тези 30 души тук!!!
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
до повечето тука, значи неможе да седиш от вън и да кажеш тези вътре там са големи *** !!? стига национализм стига расизм.. всичко свързано с делене на хора стига ! В ЕВРОПА СМЕ , ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА СМЕ ИНТЕРНАЦИОНАЛИСТИ !
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
6,по-много врачки ходиш
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Жалко наистина че са ги разскрили. Ако и Турция потъне в ислямския фанатизъм който тресе света , мъка мъка ... не ми се мисли какво ни очаква нас и децата ни.
6
0
 
0
 
! Отговори
;] преди 15 години
turcite nikoga nqma da si smenqt religiqta kakto govori toq nomer 2 turciq bez islqmisum, po skoro celiq svqt shte preobladava islqma nqkoi den
5
0
 
0
 
! Отговори
Васил Стефанов преди 15 години
Дано Турция да остане светска държава, и то стане без насилие. Защото това е начина да се озапти фундаментализма. Ако се подходи с принуда, това ще провокира обратно насилие. Основната маса от фундаменталистите в Турция са млади хора (светски настроение са средна възраст и интелигенти). Лесно може да се изпусне положението от контрол.
4
0
 
0
 
! Отговори
дедо поп преди 15 години
мехмед АЛИ АГДЖА -ОРАЛ ЧЕЛИК -АБДИИПЕКЧИ И НАЙ ГОЛЕМИЯТ ТЕРОРИСТ АХМЕТ ДОГАН-***!!!!ТИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ОЧИСТЯТ
3
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
И аз съм на същото мнение, 2 ! Жалко !
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бившите военни са завършили в Щатите и не харесват *** в правителството даже повече и от нас - те са за светска Турция без ислямизъм. Жалко че са ги усетили толкова рано. ЦРУ нещо много почна да се дъни - най добре е да го разпуснат.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Свобода за арестуваните.Защо потъпкват човешките права.У нас на такива им издигаме паметници.