Преглеждат безплатно за хепатит В и С

Националното сдружение за борба с хепатита "Хепасист" организира анонимни и безплатни скринингови изследвания за хепатит В и хепатит С
26 юни 2007 14:33,

Националното сдружение за борба с хепатита "Хепасист" организира анонимни и безплатни скринингови изследвания за хепатит В и хепатит С, обявиха от дружеството.

Изследванията ще бъдат на 29 и 30 юни и на 1 юли от 9.00 до 18.00 ч. в Първа аудитория на Медицинския университет.   

Целта на скрининга е да се повишат информираността и нивото на диагностика сред групи от населението, които са изложени на по-голям риск от заразяване с хепатит В и/или с хепатит С.

Изследването е насочено към мъже и жени на възраст от 18 до 55 години, които са били изложени на един или повече от рисковите фактори за заразяване с вирусите - претърпяна операция, кръвопреливане, татуировка или пиърсинг, посещение при стоматолог или козметик, рисков сексуален контакт и др.   

Всеки, който бъде изследван, ще може да провери резултатите си на мястото на акцията на следващия ден, след като е дал кръвна проба; на горещата телефонна линия на "Хепасист" -               0700 10 515        /след края на акцията, всеки делничен ден между 10.00 и 17.00 ч., на цената на градски разговор за абонати на БТК от цялата страна/, или на сайта на сдружението www.hepasist.org, но след 3 юли 2007 г.  

При положителен резултат от изследването пациентите могат да се свържат с медицински консултанти на горещата линия на сдружението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание