Промените в кабинета като великденска изненада

До Великден трябва да са готови промените в кабинета, подчерта премиерът
14 апр 2008 19:40,
18
Промените в кабинета като великденска изненада
До Великден трябва да са готови промените в кабинета, подчерта премиерът. Снимка: БГНЕС

До Великден трябва да са готови промените в правителството, предстоят разговори в коалицията. Това каза премиерът Сергей Станишев в началото на срещата си със социалистите от столичната организация на БСП.

Според Станишев промените не трябва да се извършват на квотен принцип, а на принципа какво може да се свърши и то по най-добрия начин, като трябва да бъдат обхванати не само министри, но и заместник-министри и областни управители.

Лидерът на БСП заяви, че няма намерение нито той, нито БСП да стават заложници на пазарлъци при разговорите за смяна на министри и зам.-министри.

Той акцентира върху поведението на НДСВ при гласуването на вота на недоверие, като подчерта, че във всеки труден момент за министрите на НДСВ и за жълтата партия социалистите са заставали редом с коалиционните си партньори.

Не бягахме в храстите, изтъкна Станишев и отбеляза, че не поведението на НДСВ е причина за оставката на Румен Петков.

Премиерът припомни, че Петков още преди две седмици е заявил своята политическа отговорност, която се състои най-вече в това, че се е предоверил на “професионалистите” в МВР и е станал заложник на техни игри, дребни отношения и благодарение на това не е осъществена реформата в МВР.

Станишев изтъкна пред членовете на градската организация на БСП в София, че медийната среда в България е изключително благоприятна за скандали и медиите са готови да приемат всеки един скандал.

Станишев отбеляза, че би приел всякакъв вот на недоверие, ако той е искрен и почтен.

Според него опозицията не е била искрена и почтена и при това искане на вот, а е имала чисто политически цели, които ще продължат да се преследват. Това според премиера са генериране на напрежение и дискредитиране на страната пред международните й партньори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Номер 8... преди 16 години
Прав си номер 11. Не се изразих правилно. Мерси за корекцията.
16
0
 
0
 
! Отговори
vreme e преди 16 години
Може ли да се иска почтеност от комунисти. Съгласен съм с думите .Комунист и на некролог да го видиш шамар да му залепиш .А всички, които гласуваха за тях нека сега да не се оплакват от тежкия живот. Просто да си спомнят времето на Виденов когато тяхната любима Партия управляваше .Та нали същите муцуни като Овчаров бяха в управлението.
15
0
 
0
 
! Отговори
Boris Parvi преди 16 години
Hulite na naroda sa razlichni ot hulite na o.z. generalite, taka che tryabva volya i energichni deistviya za reforma na vsichki institutziii, koito krepyat darjavnnosta. Narodat tryabva da useti volyata za promeni, zaschoto veche e omerzen ot politzaya, prokuratuara, sad i polititzi. Neka tazi reforma da e nashata operatziya "Chisti ratze".
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Брей, какъв мъжага, малеииии!
13
0
 
0
 
! Отговори
krasen преди 16 години
Uvzaemi g-n Stanishev, smiatam che e gruba greshka ot Vasha strana che dopusnahte ministur Petkov da si podade ostavkata. Triabvashe da zapazite tozi "dostoen bulgarin v goliamata politika". Kakto kazva prezidenta, samo toi moze da zavurshi reformite v MVR, t.e. da reformira ministerstvoto do krai i vednuz za vinagi da se svurshi s MVR. Petkov shteshe da go prevurne ot institucia v OOD, kakvoto v sushnost e v momenta pod negovo rukovodstvo, a toi spokoino i nereglamentirano se sreshta s akcionerite. Ne toi triabvashe da podava ostavka, a vie triabvashe da go otstranite, zashtoto posrami ne samo vashata partia, a i Bulgaria. Vie ste otgovoren za chistoto i sviato ime na nashata Rodina, koeto petkov po tipichnia za nego aroganten i predatelski nachin razrushi, no nie sme silni i takiva nedonoscheta kato petkov niama da uspeiati da razrushat stranata. G-n Stanishev, redno e da vzemete neshtata v svoi ruce i da dokazete che pone malko mozete da napravite neshto, ako li ne po-dobre e da si hodite navreme, no i da go napravite sled vas pak shte doidat CHENGETATA ot sredite na miziturkata petkov. KAKVOTO MU BESHE KMETUVANETO, TAKUOVA MU E I OOD-to NARECHENO MVR. NA PREZIDENTA PREDLAGAM DA GO VZEME V SVOIA EKIP, TA DA MOZE PO LESNO DA PRIVATIZIRAT I PREZIDENSTVOTO.
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ех, Серги, как не се сетихте по едно козуначе и по една кълка от агънце да дадете на старите хорица за Великден, ами ги занимавате с вашите глупости! БОГОХУЛНИЦИ такива! А бе, вий в църква кръщавани ли сте, а? Бог да ви накаже! хахааха
11
0
 
0
 
! Отговори
chiko преди 16 години
... само с твое позволение ще си позволя да те коригирам, не е османска власт или там присъствие, а османско РОБСТВО..., в което безчинствата, иснасилванията и жестоките убийства не са спирали.... който си мисли, че българите под робството са живели дори горе - долу както поне малко трябва да живее човек са пълни ненормалници и американски и английски ***
10
0
 
0
 
! Отговори
българка преди 16 години
Господин Станишев! Голяма грешка е, приемането на оставката на Румен Петков! Това е силният българин, който се осмели да тръгне срещу мафията. Това е причината, довела до истерията1 За хората в България - Румен Петков е сила и вяра във възможността да се победи мафията! погледнете причините за интригите - те тръгват от корумпираните зам. министрли - предимно от НДСВ - с корен в управлението на Иван Костов! Господин Станишев, защо станахте заложник на тези хора. Те ще продължат да крадат публични пари! Само Румен Петков беше спасението за България! Питйте хората - българите, а не столичани - като социолозите, които вече забравиха да се допитват до българите /на тях хората със стоте лица им стигат - за поредната манипулация/ Добре че вече никой не им вярва! - като Боряна Димитрова - 59% искали оставката на Румен Петков - но какви са тези проценти - та това са в най-добрия случай 59 посетители на софийски кафенета - които дали си спомнят какво е България.
9
0
 
0
 
! Отговори
chiko преди 16 години
Ти си един ***, това, че политиците ни са като теб не означава, че племето ни е помярско. Писнало ми е от такива американски *** гнусни. Да насаждат у народа ненавист към родното и историята. Не виждате ли, че тази "държава" ли как да го нарека, то това е един обор от кози контролирани от прасета (САЩ), иска да ни заличи като държава. Цитат на един нему известен американски генерал "България е най - непокорната държава в света, единствената ми цел е да всея наглост, безчиства, престъпност и разруха у тази държава за да може да изчезне от лицето на света"... такам, който е американофил, значи е и туркофил... еднакви боклукджийски "нации"... Обичайте си родината, това не са българи, които я управляват в момента... Първанов (турчин), Доган (Турчин), Станишев (Украинец - евреин), Царя ( ? - живял целия си живот в Испания, дойде обеща нещо невъзможно, накраде се и се люлее преял пред маса с огризки... *** Испанец)... народе имай знанието за кого гласуваш следващия път !
8
0
 
0
 
! Отговори
Националист преди 16 години
Тоя министърпредседател Сергей Станеишев е най- насрания, който България е виждала някога... А до номер 3: такива като теб са срам и позор за нацията ни. То е много ясно че не винаги може народът ни да е добре, историята познава такива възходи и падения, не само в българската история. и по твоята логика, дори и при най- малката тругност да се отказваме и да се предаваме(какво да кажат българите, поколенията българи живяли под османска власт? Отказа ли са се? Мисля че отговорът е налице) Лесно е да се каже "срамувам се че съм българин" Никой истински българин няма да го каже НИКОГА и при никакви обстоятелства!!! Българският народ е дал толкова много на света. А и състояните в което сме сега, сме си виновни ние. НИЕ го търим това положение, примирили сме се(повечето от нас). Видяхме колко много ги е страх (управляващата мафия) или управляващите само от една МИРНА стачка на учителите ни! Опасаха парламента с полиция. Защо? От какво ги е страх? От народа който ги е избрал ли? Или? Вие си знаете отговора. Не сме сплотен народ, както някога. Ако организираме масова стачка ефективна, никаква предупредителна, да изринем тоновете "***" от Българският парламент, дали няма да се оправи положето в България а? Дали няма да живее българският народ по- добре? БЪЛГАРИ не търпете повече!!!
7
0
 
0
 
! Отговори
бре преди 16 години
бре какъв комсомолец ,....... такива бяха и по мое време в комунистически устрем но не към 9 септември а към ВЕЛИКДЕН.ХА ХА ПЛЪХ -МУТРИЧКА.
6
0
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 16 години
ВРЕМЕ Е ПАРТИЯТА НА СТАНИШЕВ,ДА СЕ ЗАБРАНИ СЪС ЗАКОН И КОМУНИСТ-СОЦИАЛИСТ,ДА НЕ ПРИПАРИ В УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА! ТЕ СА ТОЛКОВА КОРУМПИРАНИ И НАГЛИ,ЧЕ ВИНОВНИЦИТЕ,КАТО ПЕТКОВ - В ЗАТВОРА!
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Червените дадоха курбан Румен Петков, поради натиск от страна на богатите!
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Схемата е следната: на следващите избори Станишев предава партията на Ивелин Николов, зам председатели Кирил Добрев и Антон Кутев, Руменовците - аут, а самия Сергей заминава евродепутат.
3
0
 
0
 
! Отговори
weso преди 16 години
Аз съм бълганчеАз съм бълганче и силнаматка мене е родила;с грубости, блага обилнародината ми пълна. Аз съм българче. Отричамнаште планини залезли,бълганин да се обричам -първа гадост е за мене. Аз съм бълганче изродно,в край изроден аз живея,всичко бълганско изроднолюбя, мача и пилея. Аз съм бълганче - израстъкв дни велики, в гадно време,син съм на земя ПРЕКРАСНА,син съм на помярско племе.
2
0
 
0
 
! Отговори
sedenkata преди 16 години
Вълчев му е време ама неще горкият прави се на незаменимТакъв комплексар като него светът не познава Ако беше достоен човек щеще да си подаде оставката още на седенката Спечели си обичта на Станишев и всенародна омраза
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
А на нас малките пи^ки са ни виновни, че не можем да излезем на площадите и да смажем комуноидните ***