Петков ще дава акъл кой да го замести

БСП е сформирала работна група, която да води консултациите за промени в кабинета
15 апр 2008 14:50,
42
Петков ще дава акъл кой да го замести
Снимка: БГНЕС

БСП е сформирала работна група, която да води консултациите за промени в кабинета. В нея влизат Румен Петков, Евгени Узунов, и Ивелин Николов.

Това съобщи премиерът и лидер на БСП Сергей Станишев след днешното заседание на Изпълнителното бюро на партията.

Станишев е изрази надежда, че консултациите с коалиционните партньори ще започнат още утре.

Премиерът изтъкна, че политическото разпределение в правителството не е самоцел на БСП и подчерта, че се надява това да е така и за коалиционните партньори. "Самата формула може да е всякаква, няма смисъл да се наказваме самоцелно. Който не споделя управленските приоритети, няма място в това управление", заяви Сергей Станишев.

Той подчерта, че са възможни всякакви промени във всички структури на изпълнителната власт и конкретизира с пример за инспекцията по труда. Станишев посочи, че не е доволен от нейната работа и конкретно от ръководителя й Тотю Младенов, избран за кмет на Враца от ГЕРБ.

Министър-председателят изтъкна, че по отношение на изразходването на еврофондовете в България има много празноти и е необходима по-силна координация между всички звена. Най-вероятно ще има отделен министър, който ще бъде натоварен с контрола за изразходването на европарите.

На въпрос как си представя образа на новия министър на вътрешните работи Станишев каза: "По образ - сигурно като Ален Делон". "За мен най-важното е той да е човек, който е наясно с проблемите в МВР и който ще има политическата подкрепа за реформите във вътрешното ведомство", каза Сергей Станишев.

Той призна, че е разтревожен от някои сигнали за съпротива срещу реформата в МВР, като посочи, че има хора, които си мислят, че с отстраняването на Румен Петков реформата ще спре.

Премиерът информира, че основната тема на днешното заседание на изпълнителното бюро на БСП е било политическата ситуация след неуспешния вот на недоверие към правителството. Тази ситуация не е задоволителна за неговата партия, защото "е необходимо стабилно и предсказуемо парламентарно мнозинство".

Станишев отново посочи, че всички промени в правителството трябва да станат ясни до Великден, като те ще се извършат на основата на задачите за продължаване на модернизирането на страната, съчетано с отчетливо изведена лява социална политика.

Премиерът призна, че в социалната сфера правителството е все още длъжник на българското общество и наблегна на това, че кабинетът е направил много за бизнеса и очаква от неговите представители ясни социални ангажименти. Според премиера сред най-острите социални проблеми в България е съществуването на експлоатация на труда в най-първобитните й форми.

Припомняме ви, че вътрешният министър Румен Петков подаде оставка в неделя, 13 април, два дни след като в Народното събрание бе гласуван петият вот на недоверие срещу кабинета на Сергей Станишев.

По време на вота депутатите от Парламентарната група на НДСВ се въздържаха.

Опозицията поиска вот на недоверие заради нестихващите скандали през последните два месеца в МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
горчо преди 16 години
Не само от Парламента - трябва да ги изринем от българската политика.Освен позор, скандали и национално унижение + откровен грабеж - какво носят те на България.Време е за един масов митинг на народното недоволство. Май се позалежахме и изпаднахме в *** апатия. ИМАМЕ ЛИ СЪВЕСТ И ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ? КОЙТО Е ЧОВЕК ДА ПРОТЕСТИРА И ДА ЗАЩИТИ ПРАВАТА СИ. На улицата!
40
0
 
0
 
! Отговори
кучка преди 16 години
шич дън *** закачъти бе ,я вижте къв пич е,а вий ни мойте да го вдигнете.....аз зимам по 250 евро на час ,плащам и мъ ухраняват даже,ко искати бе ни закачъйти братчедъ:):):)
39
0
 
0
 
! Отговори
gandoni преди 16 години
Кое е повече ? Да си министър или да назначаваш министри ?
38
0
 
0
 
! Отговори
провинциалистка преди 16 години
понеже както се оказа е голям кадровик докато беше мвр шев -справка мотивите му за оставка ЯСНА НИ Е ЗЛОБАТА НА СТАНИШЕВ ОТ ПРИНУДАТА КОЯТО МУ НАЛОЖИХА ДА ГО ОСВОБОДИ ,СЕГА СИ ГО ИЗКАРВА ОТ НЯКЪДЕ. ТО СЕ ВИДЯ ЧЕ ВСИЧКО МУ Е НАОБРАТНО ,АМА ТРЯБВА И В ЕВРОПА ДА ВИДЯТ . ШИЛО В ТОРБА НЕ СТОИ.МРЪСНИ ГАДОВЕ ТОВА СА ТЕ.
37
0
 
0
 
! Отговори
Селският кмет преди 16 години
Не го искаме в селото-той иска селски поп да става!!!
36
0
 
0
 
! Отговори
пинокио преди 16 години
Бесни са от НЕМОЖЕНЕ!:)))
35
0
 
0
 
! Отговори
vankab преди 16 години
АЗИС И КИТАЕЦА ОБЕДИНЯВА ГИ ФОЛКА . МАДЖО И ЛЮБЕН ГОЦЕВ ОБЕДИНЯВА ГИ БИЗНЕСА И МАФИЯТА . СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ И РУМЕН ПЕТКОВ ОБЕДИНЯВА ГИ БСП . ЗА ПЪРВИТЕ ДВЕ ДВОЙКИ ЗНАЕМ ,ЧЕ СА ГЕЙОВЕ АМА РУМАТА И СЕРГЕЙЧО САМО СЕ ХАРЕСВАТ ИЛИ ... ТО НА СЕРгей ИМЕТО СИ МУ Е ТАКОВА ...
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Е това се казва истинска бесепарска реформа.Не оставката на Петков ще започне да решава проблемите в България а оставката на цялото правителство.Навързани са като свински черва мафиозирани *** и се надпреварват да ни промиват мозъците с лафове от типа оздравителен процес, реформа и т.н. а те всичките са в кюпа и Първанов и Велчев и разни социолози по медиите се включиха в оформянето на общественото мнение че видите ли Петков имал ресурса да доведе реформата докрай обаче заради слухове интриги и външен натиск той постъпил достойно,държавнически и си подал оставката,той човека заедно с Иванов,Петров,Пенков и още ред други висшестоящи *** в МВР е за затвора ама не партията е по важна да не и пострада имиджа затова всичките *** ще му въртят на този Петков *** на всеки километър и така до края на света.
33
0
 
0
 
! Отговори
KASAPO преди 16 години
Abe wie tuka ste mnogo Hahnali, be.BKP ne vkara Kostof w zarvora zada go iztyrguvat kogato mu dojde vremeto.BKP ne otne zemite na Cara, zada glasowa kakto sa se koalicirali. Onzi den nesto se promykna v presata i caro stana vednata neutralen.Vie nerazbirate li 4e na pe4enite kesteni ste zagorelite liuspi deto vseki gi pliue.
32
0
 
0
 
! Отговори
zoar преди 16 години
Браво на БСП ! Румен Петков е истинското лице на комунистите. Вместо в затвора, той ще кадрува правителството! Фантастично, невероятно, изумително ! Всъщност нещата са много прости ! Ужасната истина е ,че това от край време си е партия на простаците! Така ,че няма нищо за чудене.Нима след 50 години диктатура на простаците, здравия разум може да бъде запазен ? Не става,точно и за това държавата е в кома,обществото е в духовен гърч.От здравия разум ,като чели е останал блед спомен. Така ,че ще оцеляваме всеки кой както може,защото простащината и бездуховността тепърва ще избуяват. А те са пръв резерв на партията. Така,че надежда всяка тука оставете!
31
0
 
0
 
! Отговори
Червения Бен преди 16 години
Те двамата, на които след време неминуемо младото комунистическо поколение ще издигне паметници, много добре знаеха с каква *** да угояват свинете.Точно със синя *** са наддавали най добри килца май - *** от сини хамстери!
30
0
 
0
 
! Отговори
Червения Бен преди 16 години
От тези дето ги е..ме, акъл не щеме!
29
0
 
0
 
! Отговори
МИРЧО СПАСОВ преди 16 години
ИСКАМ ДА НАХРАНЯ ПРАСЕТАТА С РУМЕНОВАТА ГНИЛА ПЛЪТ И НА ОРТАЦИТЕ МУ !
28
0
 
0
 
! Отговори
синия преди 16 години
бих ти теглил един обратен самолетоносач за да ти наместя изпадналия червен прогнил манипулативен мозик ! аман от червени акълии ! пфффффмамавидаеба и на ВЪЖКАРИТЕ , НЕ СТИГА ЧЕ СЪСИПАХТЕ ДЪРЖАВАТА , ПЪК И СЕ ПОДИГРАВАТ ! *** И КЪРЛЕЖИТЕ *** !
27
0
 
0
 
! Отговори
Червения Бен преди 16 години
Не искам да налагам тука някакво мнение, но мисля че поне 70% от така наречените"десни" са обратни резби.Именно поради тази причина, работите след 1989 г.или "промените" както му казват някои *** тръгнаха на обратно.Защото като им се даде власт на тези нежни господа и мъжки госпожи, те се спукаха да манипулират с обратните си действия този преход и резултата - 19 изгубени години.Че какво им пука на десните меки китчици, те си ги броят на обратно и работата пак станала.Природа!
26
0
 
0
 
! Отговори
hahaha преди 16 години
ко беше туй "весник" и що копирате чужди мнения?дедо ви др.Гьобелс ще ви натика в освиенцим за некадърност..........сега се върти като чеверме в гроба си заради вашата некадърност!
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Цялата работна група е съставена от некомпетентни хора, некадърни, но верни на властта и партията. Ако Станищев има мозък трябва да се консултира с професионалисти-експерти и да направи по този начин всяка смяна.
24
0
 
0
 
! Отговори
в компанията на глуп преди 16 години
По-лесно е да изкараш камък въз байр,отколкото с *** да се препираш...Още Ламартин е казал,че осмиването на умните хора ...е привилегия на глупаците.За съжаление в нашето общество те не са малко.Хора с неуравновесени възгледи и остра патриотична недостатъчност се опитват де ни върнат във времето на пещерния антикомунизъм.Злоба,лъжи,клевети...Какво да се прави?Природата,поставяйки ни сред себеподобни в обществото,не се е погрижгила стремежите на всеки да съвпадат с интересите на всички...
23
0
 
0
 
! Отговори
az преди 16 години
това е цинизъм, пълна подигравка с народа, Станишев с мазната си усмивка сякаш казва: Правим си каквото искаме, а ти си протестирай, нещастни народе
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Абе то трябваше да си остане Румен Петков министър, ама грешка стана! Така му се полага на тъпия електорат, като се води по акъла на разни медии и изкукали интриганти, бивши генерали!