15 г. затвор за англичанин, опитал да убие българин на „Златни пясъци“

Присъдата трябва да бъде изтърпяна при първоначален строг режим
26 юли 2005 12:33,
15 г. затвор за англичанин, опитал да убие българин на „Златни пясъци“

Състав на Варненския окръжен съд с председател Ангелина Лазарова днес осъди на 15 години лишаване от свобода 19-годишния англичанин Майкъл Шийлдс, който бе обвинен в опит за умишлено убийство на 25-годишния българин Мартин Георгиев.

Присъдата трябва да бъде изтърпяна при първоначален строг режим.

За хулигански прояви съдът наложи на Шийлдс административно наказание - глоба 900 лева. На другия подсъдим по делото - 19-годишния Антъни Уилсън, бе наложено наказание 2,6 години лишаване от свобода с изпитателен срок от 4 години.

Условната присъда е за притежание на 7,24 грама хашиш. За хулигански прояви съдът наложи на Уилсън административно наказание - глоба 900 лева.

Майкъл Шийлдс бе осъден да заплати на Мартин Георгиев обезщетение 200 хиляди лева. Той трябва да плати разноски по делото 8 хиляди лева. Мярката на Уилсън бе променена от задържане под стража в парична гаранция 200 лева.

Съдът му наложи забрана да напуска страната. Майкъл Шийлдс ще остане в ареста, като има право да избере дали ще излежи присъдата си в България или във Великобритания.

Присъдата на окръжния съд може да бъде обжалвана пред Апелативния съд във Варна в 15-дневен срок. Шийлдс и Уилсън бяха арестувани на 30 май в комплекс "Златни пясъци".

При възникнал скандал близо до заведение барманът Мартин Георгиев направил опит да предотврати разпрата и бил ударен от Шийлдс с 3,7 килограмов камък по главата. По време на деянието англичаните са били под влияние на алкохол и канабис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание