Концертът на Слави се оказа по-гледан от старта на Биг Брадър

Слави Трифонов изненадващо е почти два пъти по-гледан от старта на скъпоструващото риалити шоу; Данните повтарят скандала с три пъти по-ниския рейтинг на "Стар академи" спрямо "Файв старс"
20 сеп 2005 16:18,
Концертът на Слави се оказа по-гледан от старта на Биг Брадър
Неочаквано ниският рейтинг за старта на Биг Брадър 2 нажежава битката за зрители между bTV и Нова Телевизия. Снимка: Dnes.bg

Концертът за турнето на Слави Трифонов, излъчен снощи по Би Ти Ви, е регистрирал изненадващо високи рейтинги и значително е надминал по гледаемост първото издание на Биг Брадър 2 по рейтинг и по пазарен дял.

Данните бяха оповестени от Би Ти Ви, като от медиата се позовават на предварителни данни на пийпълметричната агенция "Тв план ТНС".

Концертът на Слави Трифонов е гледан от 1.424 милиона души, което прави 19,1 на сто рейтинг и 47,2 на сто пазарен дял, докато Биг Брадър 2 е събрал пред екраните 887 000 души, което се равнява на 11,9 на сто рейтинг и 29,7 на сто пазарен дял.

„Без коментар“ е официалната позиция на Нова телевизия, относно данните данните за слабия рейтинг, съобщиха от медиата за Dnes.bg.

Ситуацията повтаря разминаването в очакванията за рейтинга за старта на „Стар академи“. Нова телевизия бе шокирана, когато стана ясно, че при започването си Академията за звезди е имала три пъти по-нисък рейтинг от шоуто на Слави Трифонов - „Файв Старс“.

Тогава от Нова телевизия изразиха съмнение във верността на пийпълметричните данни за изчисляване на рейтинга. Вероятно, за да се застрахова от подобен срив, медиата поиска преди броени дни одит на единствената пийпъл метрична агенция у нас. Въпросният иск за одит обаче явно не е изпълнил предназначението си с оглед на изнесената информация.

Сегашните данни са повече от изненадващи, тъй като бяха напълно неочаквани от Нова телевизия и продуцентите на Биг Брадър от „Сиа адвъртазйзинг“.

Дни преди старта на Биг Брадър 2 Павел Станчев, изпълнителен директор на Нова телевизия и Нико Тупарев, шеф на „Сиа“, заявиха в отговор на въпрос на Dnes.bg, че не се притесняват от никаква конкуренция, тъй като Биг Брадър е високо гледаемо шоу и не  съществуват притеснения за рейтинга.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание