Бургаски бизнесмен от арменски произход е бил убит в Москва

Тялото на Маис Ахаян Размикович е намерено в частен дом
5 окт 2005 17:56,
Бургаски бизнесмен от арменски произход е бил убит в Москва
Бургаският бизнесмен от арменски произход Маис Ахаян е бил убит в Москва на първи октомври. Информацията бе потвърдена от руското вътрешно министерство и от МВР. Убийството е станало на ул. "Академик Бакулев" в частен дом, уточниха от руското вътрешно министерство.

Маис Ахаян Размикович е бил съдружник във фирмата Вега Тур със загиналия при взрива в х-л "Амбасадор" на 15 ноември 2000 г. Арташес Тер-Овсепян, както и в "М енд А", която се занимава с товарен автомобилен транспорт, според справка в АПИС.

Маис Ахаян Размикович притежава 60 на сто от бургаската ресторантьорска фирма АМД ООД.

Името му фигурира в "Голден Ууд", където е съдружник със Сукиасян Едуард Алберти и Стойчо Иванов Георгиев. Карен Рафикович Торосян и Хачик Шаварш са съдружници на Маис Ахаян и във фирмата МК Индъстри. И двете се занимават с обработка и търговия на дървен материал.

Във фирмата за недвижими имоти "Евротрейдинг" е сътрудник с руснака Николай Хачатуров.

Маис Ахаян е бил съсобственик и на фирмата за търговия на едро "Елф тур", както и на финансовата фирма "Елфрида".

Семейството на Маис Ахаян заминало спешно за чужбина в понеделник, когато е трябвало той да се завърне в България от Русия.

След взрива в "Амбасадор" руските медии писаха, че Ахаян е известен бизнесмен в България и е един от лидерите на арменска групировка, която по данни на полицията контролира част от нефтения бизнес, занимава се с рекет, финансови машинации в сферата на застрахователния бизнес и трафик на проститутки от Русия към България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание