Разстреляха директорка от Агенция "Митници" и шофьора й

Убийството е станало на ул. "Деян Белишки", в кв. "Гоце Делчев", около 9,15 часа тази сутрин
10 окт 2005 10:05,
Разстреляха директорка от Агенция "Митници" и шофьора й
Полицията е отцепила района на престъплението. Снимка: Булфото

45-годишната Шинка Манова, бивш началник на митницата в Горубляне, и нейният шофьор, който е на 25 г., бяха застреляни в София, на улица "Деян Белишки", в джип "Тойота", съобщиха от МВР.

Шофьорът е починал на път за болницата, а Манова - на място в джипа, който е собственост на фирма на името на бившия й мъж. Шофьорът отскоро е работел при нея.

Мястото, където е извършено убийството, е отцепено и се извършва оглед.

Очевидци разказаха, че по джипа е стреляно три пъти, след което мъжът, управлявал автомобила, загубил управлението и колата се е забила в близкия блок.

Всяка сутрин към 9 тя излизала от дома си и с джипа, в който бе простреляна днес, собственост на дъщеря й, е била откарвана до работата.

25-годишният шофьор, също убит тази сутрин, е работел във фирмата на бившия съпруг на Манова. По данни на полицията името му е Йордан Герговски, той е криминално проявен и осъждан за побой.

Убитата Шинка Манова от две години работи като директор на дирекция "Последващ контрол", обявиха от агенция "Митници".

По думите на свидетели веднага след стрелбата между блоковете се измъкнал млад, висок и едър мъж с черни дрехи. Полицията отцепи мястото на инцидента минути след стрелбата. За първи път мястото на престъплението бе оградено с найлон. Полицаите обясниха, че това се прави заради минаващите наоколо деца.

Разследващи казаха, че е твърде възможно Манова, заемайки пост в митниците, да е засегнала търговски интереси.

Преди да заеме последния си пост Шинка Манова е била старши експерт в дирекция "Митнически режими и процедури", инспектор и началник на митническото бюро в Горубляне, откъдето основно минавали стоки на ВИС, както и инспектор на митницата на летището в София.

В регистъра "Апис" името й фигурира и в управата на сдружение "Футболен клуб Искър". В тази фирма тя е съдружник с Асен Манолов Димитров, чието име фигурира като член на съвета на директорите на ПФК "Локомотив" Пловдив.

Убитият в Слънчев бряг Георги Илиев притежаваше около 32 на сто от футболния клуб. Асен Димитров участва и в Управителния съвет на сдружение "Баскетболен клуб Спартак-Евроинс-МВР"

Според публикации в медиите Константин Димитров - Самоковеца, убит в Амстердам, е ползвал мобилен телефон с турска GSM карта, в чиято памет е имало записани телефони на служители от НСБОП, СОБТ, както и митнически началници. Един от тях е бил този на Манова.

Ръководството на Агенция "Митници" е потресено от тазсутрешното убийство на Шинка Манова - директор на дирекция "Последващ контрол" в Агенция "Митници", съобщиха от Агенцията.

Оттам смятат, че едва ли дейността на Манова като директор на дирекция в агенцията би дала повод за подобно деяние.

Надявам се извършителите да бъдат разкрити и да понесат най-строго наказание, е заявил директорът на агенцията Асен Асенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание