Сержант от СДВР ранен при убийство на мастит наркодилър в Перник

Животът на полицая в опасност, убитият се казва Райко Кръвта
13 окт 2005 09:35,
Сержант от СДВР ранен при убийство на мастит наркодилър в Перник
Снимка: Булфото
Васил Арарски /35г./, известен с прякора Райко Кръвта, е бил застрелян в 21,20ч. в сряда пред хотел "Струма" в Перник, съобщи говорителят на РДВР Венцислав Алексов. Арарски излизал от близко кафене, когато бил застрелян и малко след това е починал.  

При инцидента е ранен сержант от СДВР, който случайно преминавал оттам. Според неофициална информация куршумът е преминал през главата на сержанта и той е загубил много кръв. Твърди се също, че е извикан неврохирург от София, който е направил операция на пострадалия полицай, а след това е бил прехвърлен в "Пирогов".

Сержантът е с опасност за живота, обяви началникът на Института за спешна медицинска помощ "Пирогов" д-р Спас Спасков.

Полицаят е ранен в шията и главата. Именно от тези рани има силно кървене, което заплашва живота на сержанта, каза още Спасков. В момента на мъжа се правят нужните изследвания и ще бъде подложен на операция.

Сержантът току-що бил назначен и му предстояло обучение.

Случаят се разследва от Окръжна следствена служба. Мястото на инцидента е отцепено от полицията. Все още на улицата пред хотела има локва с кръвта на убития.

В РДВР - Перник се провежда оперативно съвещание с участието на главния секретар на МВР ген. Илия Илиев и директора на СДВР ген. Димитър Стоянов. По думите на Алексов още не може да се каже откъде е отправена стрелбата. Не се съобщава и какво е оръжието на покушението, нито къде е улучен убитият.

Райко Кръвта е с дълго криминално досие. Истинското му име е Райко Василев, но преди години той го сменил. Пребивавал в Испания няколко години, след което се върнал като Васил Арарски. Така, според близки от обкръжението му, отпаднали много от делата, които се водели срещу него.

Райко Кръвта се занимавал предимно с наркотици. Той е от основните наркодилъри в Югозападна България. През юли Райко, заедно с трима от бандата му, бе арестуван в кафене "Елит" в кв. "Изток" в Перник заради това, че рекетирал полицай.

Райко Кръвта заплашвал служителя на реда, за да даде лъжливи показания относно ареста на Бойко Славчев - Врачанеца, задържан за разпространение на наркотици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание