Български журналисти ще изучават европейските стандарти в медиите

41 медийни представители, избрани след специален конкурс, ще се обучават по програмата "Европейски стандарти в медиите". Един от едва двамата представители на интернет медиите е журналист в Dnes.bg
21 окт 2005 15:23,
Български журналисти ще изучават европейските стандарти в медиите
Програмата е насочена към задълбочаване на професионалните знания и умения на журналисти и други специалисти от областта на медиите у нас. Снимка: Корбис
41 журналисти и медийни специалисти ще участват в програмата за обучение "Европейски стандарти в медиите", организирана и спонсорирана от италианската фондация "Унидеа-УниКредит".

Участниците в програмата са избрани след конкурс, в който са участвали над сто представители на медиите от цялата страна.

Селекцията ще продължи и по време на обучението, като до втората част на проекта, която ще
се осъществи в Италия, ще бъдат допуснати 30 кандидати, обясниха организаторите.

За програмата бе одобрена и нашата колежка Красимира Хаджииванова, която е един от едва двамата избрани журналисти от интернет медии.

Програмата започна днес, като нейното официално начало беше обявено на пресконференция от представители на италианската фондация и на техните партньори, които осъществяват програмата в България - Българската медийна коалиция и Центъра за развитие на медиите.

Тя е насочена към задълбочаване на професионалните знания и умения на журналисти и други специалисти от областта на медиите у нас чрез обучение, което да съдейства за подобряване на
професионалното им равнище, на самата журналистика и на управлението на медиите.

Основната й цел е да се обогати практическият опит на участниците и да разширят възможностите им за професионална реализация в медийния сектор.

В Италия участниците в програмата ще посетят италиански международни политически и икономически институции, както и радио-телевизионни централи, печатни издания и информационни агенции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание