Мишените на Маргините станаха ясни

Престъпната група на двамата се е готвила да елиминира бившия външен министър о.з. ген. Любен Гоцев, Иван Тодоров-Доктора и близкия до ТИМ бизнесмен Никола Дамянов
31 окт 2005 19:48,
Мишените на Маргините станаха ясни
Бизнесменът Иван Тодоров-Доктора оцеля по чудо в атентат през 2003г. Сега се е подготвяло ново покушение срещу него. Снимка: Булфото
Братята Красимир и Николай Маринови, известни като братя Маргини, са подготвяли три убийства – на бившия външен министър о.з. генерал Любен Гоцев, на подсъдимия за пране на пари Иван Тодоров-Доктора и на Никола Дамянов, председател на Надзорния съвет на Централна кооперативна банка и близък до групировката ТИМ, съобщи днес БНР.

Двамата братя, заедно с Веселин Тошев и Иво и Светлин Карагеоргиеви, бяха задържани от МВР преди няколко дни и срещу тях е било повдигнато обвинение за приготовление на убийство, за участие и ръководене на организирана престъпна група и за притежаване на незаконно огнестрелно оръжие, боеприпаси и взривове.

БНР допълва, че за разследването основна роля са имали и свидетели. Благодарение на техните показания са намерени оръжия, боеприпаси и взривни вещества, с които са щели да бъдат елиминирани нарочените за убийствата.

Очаква се утре Софийска градска прокуратура да внесе искане в Софийски градски съд за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всички задържани в акциите на МВР след убийството на банкера Емил Кюлев.

Още по темата:

Маргините обвинени в планиране на две убийства

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание