Нов съюз с име „Дясна алтернатива“ влиза в СДС

Според Надежда Михайлова съюзът ще обединява хора, които споделят виждането за СДС като опозиция на управлението, като не изключват НДСВ и ДПС от него
29 ное 2005 13:40,
Бившият лидер на СДС Надежда Михайлова обяви, че на 11 декември в Плевен ще бъде създаден нов съюз в СДС под името "Дясна алтернатива".

Тя уточни, че съюзът ще обединява хора, които споделят виждането за СДС като опозиция на управлението, като не изключват НДСВ и ДПС от него.

Петър Стоянов коментира създаването на съюза с думите, че, ако става въпрос за обогатяване на политическата палитра от мнения с цел изграждане на образа на СДС, а не разрушаването му, няма нищо против тази идея. Настоящият лидер на партията уточни, че няма да може да присъства на създаването на съюза.

СДС призова президентът Георги Първанов да събере лидерите на трите формации от управляващото мнозинство и да поиска от тях да се реши проблема с протестите на учителите.

Петър Стоянов заяви на пресконференция днес, че партията застава категорично зад исканията на учителите. Според него те трябва да бъдат изпълнени най-малкото, защото именно на учителите е било обещано 20 процентно увеличение на заплатите.

Стоянов изрази учудване защо партиите от управляващата коалиция не са се скарали по този проблем, а имат различия по въпроса за управлението на Спортния тотализатор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание