ФБР и НСБОП продължават да нищят случая с детското порно

Досега у нас са арестувани седем души, МВР отрича да има българчета на конфискуваните снимки и филми
3 дек 2005 17:54,
ФБР и НСБОП продължават да нищят случая с детското порно
В дома на задържания в петък вечерта мъж са открити 57 диска с детско порно. Снимка: Corbis

Служителите на НСБОП и ФБР продължават съвместните си действия по разплитане на международната мрежа за разпространение на детска порнография по Интернет, съобщи пресцентърът на МВР.

В хода на продължаващото полицейско разследване на международна педофилска мрежа не се потвърждават подозренията, че на част от фотосите и филмите има заснети български деца, допълват от ведомството.

НСБОП призовава, ако някой има данни и информация, че българчета са принуждавани да участват в подобни филми, те да бъдат предоставени на адрес 170@mvr.bg.
   
Късно снощи в столицата е задържан М.Д., който обменял чрез глобалната мрежа снимки със сексуално посегателство върху малолетни и непълнолетни момичета и момчета.

В дома му антимафиотите са открили 57 компактдиска с детска порнография. Общо задържаните от началото на операцията са седем. На М.Д. е наложена мярка "задържане" за 72 часа.

В петък стана ясно, че българският сървър, разпространявал в Интернет фотографиите на малолетни деца, върху които е извършвано сексуално насилие, се е намирал в сградата на Центъра за изследване на демокрацията. Името на фирмата, чиято собственост е сървърът, е "България онлайн".

По-късно от Центъра за изследване на демокрацията отрекоха "България онлайн" да е тяхна собственост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание