"Домашен арест" за замесен в скандала с детско порно

СРС наложи мярка за неотклонение "домашен арест" на Михаил Димитров, защото той няма домашен компютър и не може да извърши друго престъпление
5 дек 2005 20:20,
Софийският районен съд /СРС/ наложи мярка за неотклонение "домашен арест" на Михаил Димитров, който беше задържан в нощта срещу събота по подозрение за съпричастност към групата от вече шестима задържани за разпространение и продажба на снимки, които съдържат порнографски снимки на малолетни.

В мотивите си съдът посочи, че Михаил Димитров няма да се укрие защото има постоянен адрес в столичния квартал "Младост". Може да изтърпи мярката "домашен арест" в къщи, защото там няма домашен компютър и по този начин не може да извърши друго престъпление. Заради това, че е болен, страда от цироза и други хронични заболявания, Михаил Димитров също трябва да остане арестуван в дома си.

Пред съда Димитров заяви, че в ареста два дни не е спазвал определената за болестта му диета, а лекарят от Националната следствена служба, който го е прегледал, не му е предписвал правилен хранителен режим.

Софийска районна прокуратура поиска от съда да бъде наложена на Михаил Димитров мярка "постоянно задържане под стража" с мотивите, че той е склонявал към проституция и разпространявал порнографски материали.

Според адвоката на Михаил Димитров, Димитър Вълчев, мъжът е трудоустроен инвалид втора група и е получил в личния си имейл линкове, чрез които е бил подканен на среща от вече задържаните. Те му предлагали да разменят и му продадат снимки, но той отказал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание