Сесил Каратанчева замесена в допинг скандал

Френският вестник Екип твърди, че българската тенисистка е дала положителна допинг проба на тазгодишното издание на турнира Ролан Гарос
20 дек 2005 11:46,
Сесил Каратанчева замесена в допинг скандал
Сесил Каратанчева имаше прекрасни спомени от Ролан Гарос досега, но вестник Екип може да спъне кариерата й

Френското издание Екип твърди, че 16-годишната българската тенисистка Сесил Каратанчева е дала положителна допинг проба на Ролан Гарос.

След мача й с Елена Лиховцева от четвъртфиналите на турнира, Каратанчева е дала урина за изследвания и те са установили наличие на забранения препарат нандролон, пише вестникът.

Преди това на турнира Каратанчева отстрани Альона Бондаренко (Украйна), Шинобу Асагое (Япония), Винъс Уилямс (САЩ) и Емануел Галярди (Швейцария).

"Малко е да се каже, че съм изненадана от тази информация. Направо съм шокирана", заяви Каратанчева. Ако наистина има такова нещо, съответните органи първо уведомяват самия тенисист. А аз не съм получила никакво уведомление. Не знам дали това не е някаква грешка", заяви пред радио Гонг звездата на родния тенис.

Според Сесил французите не я харесват и е възможно това да е целенасочен опит да очернят името й.  

"С тях не се разбирам от началото на кариерата си. Нищо чудно да се опитват да очернят името ми по най-лошия начин", казва младата българска надежда.

Според Екип, 16-годишната тенисистка е била извикана миналата седмица в Лондон пред трима съдии, определени от Международната федарация по тенис. Самата Каратанчева обаче заяви, че не е ходила до Лондон.

Каратанчева допълни, че смята да се свърже с ръководството на френската медия и да поиска обяснение за думите им, тъй като ситауцията можела да стигне и до съда.

Вестник Екип е най-големият спортен всекидневник във Франция и е известен с тиражираните от него допинг скандали. През лятото вестникът пусна новината, че седемкратният победител в Тур дьо Франс - Ланс Армстронг, е уличен в употреба на допинг.

Армстронг е най-често проверяваният колоездач в тура, но няма нито един положителен резултат.

Това не е първата чужда атака и срещу наш спортист. През ноември унгарският сайт index.hu. писа, че участник в световното първенство по шахмат смята, че световният шампион, българинът Веселин Топалов, е спечелил, използвайки непозволени средства.

Още по темата:

Каратанчева се оправдала за допинга с бременност

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание