Комисията по парламентарна етика порица остро Димитър Стоянов

Комисията излезе с решение по случай поведението на младия депутат от „Атака“ по време на пленарното заседание на 13 януари
16 фев 2006 18:35,
С 6 гласа "за" и един "против" комисията по парламентарна етика оцени като недопустимо поведението на народния представител Димитър Стоянов /"Атака"/ по време на прекратеното на 13 януари пленарно заседание на парламента.

С решението си депутатите от комисията порицават остро държанието на младия депутат по време на заседанието на 13 януари и смятат, че то е грубо нарушение на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

Депутатите порицават и поведението на народния представител Стела Банкова /"Атака"/ също за нарушаване на парламентарния правилник. В решението се предлага на комисията по европейска интеграция да обсъди съвместимостта на поведението на Димитър Стоянов с качеството му на заместник-председател на комисията и наблюдател в Европейския парламент.

Решението подкрепиха депутатите от Коалиция за България Иван Даков, Костадин Кобаков, Андрей Пантев, Теодора Дренска от НДСВ, Нигяр Джафер от ДПС и Димитър Камбуров от ДСБ. Против гласува председателят на комисията Тодор Батилов /"Атака"/.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание