Убиха и Доктора

Според лекарите, дошли на мястото на престъплението, той е бил прострелян "от главата до петите"; шофьорът му е откаран във Военна болница с тежки наранявания
22 фев 2006 14:31,
Убиха и Доктора
Доктора е бил разстрелян в джипа си и е загинал на място. Снимка: Булфото

Иван Тодоров -Доктора бе убит днес около 14 часа, а шофьорът му бе тежко ранен при стрелба в столичния квартал "Лозенец". Двамата са били простреляни в джип “Порше Кайен”, на ул. “Червена стена”.

Иван Тодоров - Доктора е убит на място с множество куршуми, обявиха от центъра "Спешна медицинска помощ" - София.

Лекарите, дошли на мястото на инцидента, коментираха, че Доктора е прострелян „от главата до петите“.

Сигналът за престрелката е получен в центъра в 13.58 часа, а първият лекарски екип е пристигнал на мястото в 14.05 часа, казаха от там. Вторият екип е дошъл минута по-късно.

При пристигането си лекарите от „Спешна помощ“ са констатирали смъртта на единия от пътуващите в джип "Порше", който е бил без документи за самоличност.

Вторият прострелян е В.С., шофьор на джипа, и е с 4 огнестрелни рани - в корема, дясната ръка и двата крака, обясниха от центъра.

Той е откаран в шоковата зала на военномедицинската академия в състояние на хеморагичен шок.

Вероятно пациентът е с тежки вътрешни кръвоизливи, добавиха от болницата.

В.С. е бил в съзнание, докато е транспортиран до Военна болница. Кръвното му налягане е било ниско, пулсът му е бил учестен и е с голяма кръвозагуба, казаха и от „Спешна помощ“.

По първоначални данни убийците на Иван Тодоров/Доктора са били двама и са избягали с автомобил.

Клиентът ми не е казвал да са му отправяли заплахи, коментира за БТА един от адвокатите на убития - Виктор Михайлов.

Михайлов защитаваше Тодоров по делото в Софийския градски съд за пране на пари. Адвокатът допълни, че Тодоров не му е споделял да има притеснения за живота си напоследък.

На мястото на инцидента е пристигнали градският прокурор Бойко Найденов, както и екипи от Четвърто РПУ и СДВР, които са започнали оглед.

Доктора бе мишена на атентат, извършен в средата на 2003 година, когато автомобилът му бе взривен на столичния булевард "Цариградско шосе".

Тогава той оцеля, но шофьорът му загина на място.

На 30 юли 2005 година в центъра на София, пред сладоледена къща "Джимис", на ъгъла на "Ангел Кънчев" и "Солунска", бе разстрелян Антон Милтенов-Клюна и още двама мъже.

Две седмици по-рано в Обзор бе взривен джипът на концесионера на плажа в града Рали Пенков, който оцеля, но двегодишната му дъщеря и съпругата му загинаха.

На 25 август 2005 година в Слънчев бряг снайперист застреля бизнесмена Георги Илиев, , собственик на "ВАИ Инвест Холдинг".

На 26 октомври в София бе застрелян и банкерът Емил Кюлев.

Още по темата:

Делата за пране на пари продължават въпреки смъртта на Доктора

Търсят двама за разстрела на Доктора

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание