Оцелялото в самолетната катастрофа дете се върна в съзнание

Според лекарите 12-годишният Георги има лека мозъчна контузия и счупвания на кости на носа
12 апр 2006 09:43,
Оцелялото в самолетната катастрофа дете се върна в съзнание
Следователи оглеждат останките от разбилия се самолет. Снимка: Булфото

Състоянието на 12-годишния Георги, който пострада вчера при самолетната катастрофа край Свищов, е добро.

Момчето е в съзнание и всичките му жизнени функции са в границата на нормалното, съобщи БТА, цитирайки главен асистент д-р Христо Ковачев от клиниката по неврохирургия на Университетската болница в Плевен.

През нощта са извършени всички необходими изследвания на детето. Заключението на лекарския екип е, че то има лека мозъчна контузия и счупвания на кости на носа.

Ехографският преглед е показал, че в областта на корема няма увреждания и патологични изменения.

Случаят налага детето да остане под наблюдение през следващите 3-4 дни, когато медицинските екипи ще проследят жизнените функции на организма.

В инцидента вчера загинаха двама души. Катастрофата със самолет на селскостопанска авиация стана в землището на с. Козловец, община Свищов.

Комисията за разследване на авиационно произшествие със самолет Ан-2 на авиационен оператор "Каполи Ер", назначена от министъра на транспорта, продължава огледа на място в с. Козловец, оповестиха от пресцентъра на Министерството на транспорта.

Започнато е изследване на детайлите и останките от самолета. В момента се водят разговори с непосредствените свидетели на произшествието.

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев разпореди да бъде извършена комплексна проверка на всички авиокомпании, разполагащи със селскостопански въздухоплавателни средства.

От предварителните данни и събраната информация до този момент става ясно, че въздухоплавателното средство е собственост на авиационен оператор "Каполи Ер", който извършва агрохимическа дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание