Волен се разпени от бяс и предрече министерския край на Петков

Лидерът на "Атака" поиска оставките на Румен Петков и Георги Пирински и отказа да даде показания по случая с Чернев
12 апр 2006 13:24,
Волен се разпени от бяс и предрече министерския край на Петков
Волен Сидеров поиска нов дознател и прокурор, защото върху сегашните се оказвал натиск. Снимка: Булфото

Според Волен Сидеров срещу "Атака" има постановка и активно мероприятие, организирано от вътрешния министър. 

Днес станахме свидетели как българският парламент в лицето на неговото мнозинство се опитва по един антиконституционен начин да се произнася кой на какво е бил извършител по случай, който не е разследван докрай, обяви в кулоарите на Народното събрание лидерът на „Атака“, след като министърът на вътрешните работи разкри подробности по случая с Павел Чернев.

Той заяви, че прави изявление от името на групата по повод на "активното мероприятие, организирано от министъра на вътрешните работи Румен Петков, което днес се превръща в декларация на управляващото мнозинство по случай, който не е завършен като дознание, следствие и всички досъдебни и съдебни фази".

Смятам, че това е много груба намеса в политическата дейност на партия "Атака" и тя показва цялата изнервеност на управляващите, които не искат да изчакат края на дознанието, каза Волен Сидеров.

Не ви ли се струва, че това изпреварване с декларация на края на следствените действия, на прокурорското и съдебното действие, означава само едно - че по безпрецедентен политически начин българският парламент заема ролята на съд в момента, попита той.

Според Волен Сидеров вчера Пирински е застанал в поза на съдник и отсекъл кой какво е извършил и това по думите на лидера на "Атака" е изключително груба намеса в работата на съдебната власт и показва, че няма действаща правораздавателна система.

Предложението ми е Георги Пирински и Румен Петков да заемат функцията на съдебна и досъдебна правораздавателна система, каза още Сидеров.

Мисля, че е ясно на всички български граждани, че това, което се разиграва, е постановка, активно мероприятие, използват се подставени лица, единият от които бивш милиционер, приватизатор, принадлежащ към силови групировки човек, близък на депутати от ДПС, по-специално на Йордан Цонев, продължи той.

По думите му се използват хора, които с лъжливи показания хвърлят вина върху него и Павел Чернев.

След като се докаже абсолютната несъпричастност на Павел Чернев и на мен към някакви хулигански насилствени дейности, питам министър Румен Петков и Георги Пирински ще подадат ли оставка, обяви Волен Сидеров.

Опитът да се хвърли поредната порция помия върху "Атака" няма да има своя ефект, защото хората различават кое е постановка и кое истина, каза още той.

Според Сидеров управляващите са си нанесли автогол с разиграването на съдебен процес в пленарната зала и това им отнема възможността да запазят и най-малкото достойнство и да покажат, че има правораздавателна система в България, която може да работи независимо от изпълнителната власт.

По думите му днес е било показано как един вътрешен министър, срещу когото има заведени и странно прекратени дела, "най-нагло лъже от трибуната на пленарната зала".

Сидеров продължи с това, че Румен Петков се е провалил като вътрешен министър и попита защо не е заведено дознание по неговата жалба за опит за покушение.

Когато кола те засече, притисне и започва да те изблъсква на магистрала с висока скорост, някой може да го нарече закачка, приятелска шега, аз го наричам опит за покушение, допълни лидерът на "Атака".

Смятам, че след този случай, тази постановка, това активно мероприятие срещу нас, срокът, в който Петков ще продължава да бъде вътрешен министър, се скъсява изключително много, добави той.

В кулоарите на парламента Волен Сидеров каза, че върху разследващите органи и прокуратурата се оказва огромен натиск. Той заяви, че не вярва на дознателя, защото това, което Чернев говори с него, излиза във вестници в изкривен вид.

Искаме дознателят и наблюдаващият прокурор да бъдат сменени, добави той.

Волен Сидеров добави още, че няма да отиде на разпит като свидетел днес в Пазарджик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание