“Monsters of Rock” гони рекорд на Гинес, преди това идва Гари Муур

Точно на 1 август ще бъдат отворени вратите на най-големия по рода си фествал в историята на музиката у нас
17 май 2006 13:28,
“Monsters of Rock” гони рекорд на Гинес, преди това идва Гари Муур
Леми Килмисър и Motorhead са сред хедлайнерите на фестивала Снимка: BBC

Точно на 1 август ще бъдат отворени вратите на най-големия по рода си фествал в историята на музиката у нас, съобщиха организаторите от Universum Entertainment.

Над 100 хард рок и метъл банди ще се опитат да влязат в Книгата на рекордите на Гинес с нон-стоп свирене в продължение на 5 дни, 24 часа в денонощието, на 3 огромни сцени на фестивала “Monsters of Rock”.

Последната група, която потвърди участието си, е Clawfinger, като се очакват още три големи имена, които в момента все още доуточняват лятната си програма. “Много искахме и Judas Priest да свирят у нас, но те решиха, че лятото ще влязат в студио, така че няма как”, обяви Мартин Христов, представител на организаторите.

Сред бандите, които са потвърдили участието си, са: Motorhead, Fear Factory, UFO, Nevermore, Soulfly, Celtic Frost, Kreator, Sodom, Overkill, Amon Amarth, Primal Fear и много други.

Както стана известно на пресконференция, дадена по случая, организаторите ще се стремят да осигурят най-екстремното шоу, правено някога у нас. Мястото на събитието е недалеч от Аспаруховия мост във Варна, където феновете ще могат да се разположат на терен от 650 дка

Ще има и много рокери, свързали сме се със всички рокерски клубове в страната, както и сме поканили най-известните рокери от Европа - Hell's Angels. Надяваме се феновете да могат да се нагледат на поне десетина хиляди мотора”, каза Мартин Христов.

Сега можем да се похвалим, че след усилена работа успяхме да навием и Гари Муур да дойде у нас. Той ще изнесе концерт на мини фестивал в Стара Загора на 23 и 24 юни заедно със Scorpions, Axel Rudi Pell и Doro. Четири месеца ми бяха нужни да успея да го убедя”, сподели човекът в дъното на цялата организация Неди Крос.

Цените на билетите до 30.06 ще е 149 лева, като това включва и паркинг и къмпинг. След тази дата цената остава същата, но паркингът и къмпингът ще се заплащат отделно, съответно 11 и 15 лева. Ще бъдат пуснати и билети от 5-9 август за 110 лв, както и за 7-9 август за 80 лв.

3 големи сцени с по 140 kW звук и една по-малка с 80 kW ще посрещнат българските и чужди изпълнители. “Само оградите за терена са с дължина 18 км, да не ви казвам колко струва”, обяви г-н Крос. “Вътре ще се продава бира, като цената е в зависимост от качеството й и ще започва от цена под 2 лева и ще стига до 3”.

Във фестивалната зона ще има 4 медицински пункта, собствена охрана, както и униформени полицаи, които ще се намесват само в краен случай.

Досега 2000 души от Румъния са изявили желание да дойдат, като рекламната кампания тепърва започва на територията на страни като Турция, Русия, Украйна и целия Балкански полуостров.

Ако на 9 август хората не искат да си тръгват, ще продължим. Уговорили сме много от групите да повторят участието си, стига хората да го искат. Ако трябва, фестивалът ще бъде удължаван ден за ден и така колкото искат феновете”, завърши пресконференцията Неди Крос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание