Яки проверки на договорите на Топлофикация-София

СОС прие предложението на кмета Борисов да се спрат всички разпоредителни сделки с имущество на дружеството
18 май 2006 11:26,
Яки проверки на договорите на Топлофикация-София
Предложението на Бойко Борисов бе одобрено и в момента се проверява дейността на дружеството в последните 5 години. Снимка: Булфото

Столичният общински съвет (СОС) прие предложението на кмета Бойко Борисов да се спрат всички разпоредителни сделки с имущество на Топлофикация-София, съобщиха от общината. Валидността на решението е до приключване на разпоредената пълна ревизия на дружеството.

Комисия от общински служители и представители на инспектората проверят дейността на фирмата през последните пет години.

Проверяват се всички сключени договори на дружеството с външни фирми, финансово-счетоводни документи, договорите за доставка на гориво, както и всички дейности, свързани със законосъобразността и целесъобразността на почивните бази на Топлофикация-София.

Според завършена наскоро оценка на дружеството от експерти на Министерство на икономиката и енергетиката столичната топлофикация би могла да намали разходите си за материали, в които се включват разходите за автотранспорт, материалите за текущо поддържане, разходите за вода и електрическа енергия за собствени нужди и разходите за управление.

От министерството препоръчаха още на фирмата, преди да иска ново увеличение в цените на предоставяните услуги, да потърси и възможности и резерви за ограничаване на нарастването на „други разходи“, в които влизат служебни пътувания и командировки на персонала, както и за повишаване ефективността на работа на заетия персонал в дружеството.

В същото време Топлофикация-София изпитва сериозни трудности при събирането на задълженията на абонатите си, както и при изплащането на собствените си дългове. Към март задълженията само към Булгаргаз възлизаха на над 158 млн. лв.

Държавата, която е миноритарен собственик на софийската топлофикация с 41,80% от капитала на дружеството, препоръча промяна в политиката към потребителите, подобряване на мениджмънта, както и медийните стратегии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации