Дъжд съсипа ваканционно селище „Лозенец“

Щетите от стихията са за стотици хиляди левове, пороят е отнесъл автомобили и каравани и е нанесъл сериозни щети на концесионерите на двата плажа в селото
11 юли 2006 14:21,
Дъжд съсипа ваканционно селище „Лозенец“
Само преди няколко дни подобна по сила стихия нанесе огромни поражения и в Китен. Снимка: Булфото
Проливен дъжд наводни ваканционно селище "Лозенец", съобщиха от пресслужбата на община Царево.

Щетите от дъжда, паднал на рано тази сутрин, са за стотици хиляди левове.

От наводнението най-много са пострадали хотели и заведения. Пороят е отнесъл автомобили и каравани и е нанесъл сериозни щети на концесионерите на двата плажа в селото, като по сериозно е положението на централния плаж.

Напълно унищожено там е едно заведение на пясъка, част от оборудването му още плува във водата. От придошлата вода сериозно са пострадали още няколко плажни заведения. Силният

вятър е счупил чадърите,тентите и оборудването им. Унищожен е и основният подход към плажа, разрушени са двата дървени моста и сега достъпът до плажа в тази част е прекъснат.

Наводнена е 200-метрова отсечка от стария път в посока Лозенец - къмпинг "Юг".

Аварийна група от кметство Лозенец, Районната служба за пожарна и аварийна безопасност -Царево, и екип от Гражданска защита - Бургас с четири помпи отводняват избените помещения и приземните етажи на наводнените сгради.

Вследствие на придошлите води канализацията в южната част на Лозенец откъм местността "Тарфа" е избила и дворовете на къщите там са наводнени, канално-помпените станции също са наводнени и част от помпите се нуждаят от ремонт.

Преди няколко дни проливен дъжд нанесе огромни поражения върху няколко курорта по Черноморието ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание