Полицаи решиха да пострелят, убиха човек

Двама полицаи, след проверка на хижа в района на Велинград, стреляли по бетонен стълб, за да прострелят оръжието си; най-вероятно рикоширал куршум е убил мъжа
1 авг 2006 08:19,
Полицаи решиха да пострелят, убиха човек
Полицаите решили да пострелят и убили случайно намиращ се там човек. Снимка: Булфото

Мъж е бил убит по невнимание в близост до Велинград в понеделник вечерта , обявиха днес от МВР.

Около 15 ч. вчера служителите на МВР Стоян Пачалов и Росен Овчаров са правили оглед на хижа близо до с.Дорково, община Ракитово, дали гостите в нея са настанени правомерно.

След това полицаите решили "да пострелят" по бетонна колона, разказа министърът на вътрешните работи Румен Петков на специална пресконференция тази сутрин.

Той допълни, че Стоян Пачалов е стрелял два пъти, а Росен Овчаров - веднъж. Вследствие на рикошет на куршум смъртоносно е ранен Георги Божанов, роден през 1938 г., от с.Дорково.

Двамата полицаи са на възраст около 30 години. Първоначално те не разбрали, че вследствие на стрелбата им има ранен човек, но минути по-късно видели простреляния, качили го в служебния автомобил, но по пътя към болницата във Велинград Божанов починал.

Шефът на РДВР-Пазарджик полк. Георги Стоицев е подал оставка в 7 часа тази сутрин заради инцидента. Началникът на полицията във Велинград Гето Гетов също е освободен от поста си.

След като поднесе съболезнования на семейството на Георги Божанов, Румен Петков допълни, че МВР ще поеме изцяло разходите по погребението. Божанов е бил семеен, с три деца.

До няколко дни ще е готова експертиза, която ще покаже от кой точно изстрел е загинал Божанов. До часове ще бъде готова и експертиза от взетите алкохолни проби от Пачалов и Овчаров. От снощи двамата са отстранени от длъжност.

Ръководството на МВР е безкомпромисно към служители, които се държат безхаберно и няма да допуснем отделни служители да съсипят труда на други 60 хиляди, каза Румен Петков.

"Това е постъпка на безотговорни типове", коментира още министъръ

Ще искам най-строги наказания за Пачалов и Овчаров, обеща още той и допълни, че започва мащабна проверка в РПУ- Велинград и ОДП- Пазарджик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание