Безработицата води до сърдечно-съдови заболявания при жените

Множество изследвания показват също, че смъртните случаи при безработните жени и мъже са с 20% до 30% повече отколкото при работещите
1 мар 2005 12:49,
Безработицата води до сърдечно-съдови заболявания при жените

Рискът от сърдечно-съдови заболявания при безработните жени е значително по-висок, без разбира се, да се пренебрегват и психическите последици, са установили лекари от Центъра за контрол и превенция на заболяванията в Атланта, съобщава Tialoto.bg. Проведените изследвния са констатирали, че безработицата вреди сериозно на здравето.

Лекарите са направили тези заключения след дългогодишни изследвания, проведени сред 35 000 американки. За да установят последиците върху здравето на жените, загубили работата си, те са провели успоредно опити и с работещи жени.

Сред безработните жени 28% са страдали от високо кръвно налягане, срещу 19% в групата на имащите работа. Шест на сто от безработните са жертва на сърдечно-съдови заболявания, като едва 2 на сто от другата група са страдали от подобни заболявания.

Множество изследвания показват също, че смъртните случаи при безработните жени и мъже са с 20% до 30% повече отколкото при работещите.

Ето защо лекарите заключават, че работата доста често е уморителна, но безработицата е още по-опасна за здравето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание