Беронов сподели чувства и оправда загубата с липса на пари

Имахме малко време и не успяхме да се срещнем с всички, с които искахме, обясни резултата кандидатът на десницата Неделчо Беронов
23 окт 2006 00:48,
Беронов сподели чувства и оправда загубата с липса на пари
Според Беронов липсата на време и средства е предопределила резултата за десницата. Снимка: Булфото

Уважаеми дами и господа, добър вечер, дойде и нашият ред. Резултатите са известни. Искам първо да благодаря на всички демократично мислещи хора отдясно, които ни подкрепиха, заяви кандидатът за президент на десницата Неделчо Беронов на пресконференцията след обявяването на резултатите от изборите.

Аз искам да споделя с вас моите най-искрени чувства от онези срещи, които имахме с госпожа Юлиана Николова с хората в страната. На тези срещи имахме контакт с обнадеждени хора, вярващи, заяви Беронов.

По думите му, двамата с Николова са се включили сравнително късно поради причини, които, според него, са известни на всички.

Имаше едно раздвоение и различни позиции и отношение между партиите вдясно, които след това застанаха до нашата кандидатура. Ние разполагахме със сравнително малко време, което не ни позволи да се срещнем с всички, с които искахме, каза Беронов.

До малките градове и селата не стигнахме поради липса на време. Липсваше ни също така ресурс и средства, което не ни позволи да бъдем по-чести гости на медиите. Всички тези фактори оказаха влияние, допълни той.

И, което е общо, за тези избори – участието в тях на нашия народ е сравнително скромно, каза Беронов.

По думите му голяма част от обществото е предпочело да не участва в изборите.

Имаме информация, че сме получили най-много гласове в София, били сме пред „Атака“. В останалите областни центрове гласовете за нас са били по-малко, а в малките градове и селата спада много, поради причините, които казах, добави Неделчо Беронов.

Искам да споделя с вас, че през тоя кратък период от време се ангажирахме, за да бъдем единната кандидатура на десницата в България, каза още той.

Юлиана Николова благодари и на тези, които са гласували, както и за  подкрепата на инициативния комитет, който ги е издигнал. В България десните хора могат да работят заедно, признателна съм за това, каза тя.

Кандидатирах се заради чувството ми за дълг десницата да се обедини около една кандидат-президентска двойка. Приемам сполуката и несполуката - тя е моя.

Няма да се месим във вътрешнопартийни въпроси, категоричен е Беронов

Той остави избора на избирателите си дали и за кого да гласуват на втори тур, но остро разкритикува “Атака” като ксенофобска партия, и сподели че няма да даде гласа си за Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание