Арестуваният за убийството на 4-годишната Михаела май е невинен

Резултатите от готовите до момента експертизи не потвърждават съпричастност на задържания мъж към убийството на 4-годишното момиченце в Плевен
24 ное 2006 17:38,
Арестуваният за убийството на 4-годишната Михаела май е невинен
Полицията продължава работата за събиране на доказателства за обвинение срещу Цачков или за откриване на друг извършител. Снимка: Булфото

Резултатите от готовите до момента експертизи във връзка с убийството на 4-годишната Михаела от Плевен не потвърждават версията, че задържаният Мартин Цачков (на 44 години) е убиецът.

Това съобщи Искра Ганева, наблюдаващ прокурор по делото.

Тя уточни, че се очакват още експертизи, които се анализират в Националния институт по криминалистика и криминалогия в София и до момента не са готови. Няма нови заподозрени като извършители на тежкото престъпление, допълни Ганева.

Срещу Цачков има данни, че е извършител, но за да бъде обявен за такъв пред съда трябва да има категорични доказателства от експертизите, поясни прокурорът.

Полицията продължава работата за събиране на доказателства за обвинение срещу Цачков или за откриване на друг извършител, допълни тя.

В по-ранен етап от следствието е проверявана версията за съпричастност с убийството на един от братята на заподозряния.

Прокурор Ганева каза, че се знае точното време на извършване на престъплението, но мястото все още се уточнява.

Четиригодишната Михаела Баракова от Плевен изчезна от дома си на 13 ноември тази година, а трупът й бе на мерен на 15 ноември на сметището край града.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание