Търсят двама потънали край Несебър рибари

Двама рибари са потънали тази сутрин край Несебър и до момента не са намерени
30 ное 2006 13:46,

Двама рибари са потънали тази сутрин край Несебър и до момента не са намерени. На място в района оглед в момента извършват екипи на "Гражданска защита", "Морска администрация" и Гранична полиция.

Рибарите са Стефан и Илия Карагьозови, на 45 и 61 години, от Несебър. Лодката им се е обърнала около 8 часа сутринта на около 50 метра от брега. Свидетели са видели двамата рибари последно на около 10 - 15 метра от стената на кея. В района е имало и мъртво вълнение.

Издирването с водолазни екипи на двамата потънали рибари край Несебър е прекратено, научи БТА от началника на Гражданска защита в Бургас Йордан Лозев. Той обясни, че вълнението в района около ФАР-а е около 4- 5 бала и е твърде опасно за водолазите. Затова в момента се правят само огледи на мястото на инцидента с лодки.

Йордан Лозев каза, че най-вероятно издирването с водолази ще продължи утре сутринта, ако условията за тази операция са благоприятни. В случай, че вълнението на морето падне в следобедните часове днес, то пак ще бъде направен опит да бъдат открити двамата рибари.

В същото време продължава издирването и на още един рибар, който вече четвърти ден е в неизвестност и се предполага, че може да се е удавил. Мъжът е бил изхвърлен от лодка в Дунав край с. Арчар след пиянска свада със свой колега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание