Трагедия в Янтра: Автобус падна в реката, 18 души загинаха

18 души от автобуса, паднал в р. Янтра, са мъртви, съобщи д-р Огнян Алексиев, директор на Националния медицински координационен център
7 дек 2006 18:13,
Трагедия в Янтра: Автобус падна в реката, 18 души загинаха
Четири медицински екипа са пристигнали на мястото на инцидента. Снимка: Булфото

Градски автобус бе ударен от камион в района на град Бяла, област Русе, след което падна в река Янтра от необезопасен мост на железопътен прелез, съобщи МВР. 

17 души са извадени мъртви от автобуса, съобщи д-р Огнян Алексиев, директор на Националния медицински координационен център. Един е починал по-късно.

По думите му, сред загиналите няма деца. Общият брой на ранените е 11.

Според директора на русенската Областна дирекция „Полиция“ Светослав Първанов катастрофиралият автобус е от градския транспорт и с него са пътували хора от Бяла, които се прибирали от работа

Около 17.00 часа товарен автомобил, пълен с жито, при слизане по наклон, е ударил пътническия автобус.

Според свидетели, камионът не успял да спре, тъй като спирачките му отказали. Той ударил автобуса "Исузу", който се движел по градската линия между град Бяла и гара Бяла.    

Автобусът е бил пълен с хора, които се прибирали от работа, и деца, които се връщали от училище.  

Четири медицински екипа са пристигнали на мястото на инцидента. Линейките превозват ранените и загиналите до болницата в град Бяла, тъй като гъстата мъгла в района пречи за извозването им в Русе. 

Пред Дарик радио д-р Цветан Данев, директор на Регионален център по здравеопазване в Русе, съобщи, че до момента в болницата в Бяла има 8 пострадали от катастрофата. Първият е бил докаран е починал. Една жена е с изваден далак и е транспортирана до Русе. Другите 6-ма са с по-леки наранявания.

От останалите пострадали 7 са откарани в болницата в Русе. Сред тях са и две деца. Едното е с черепно-мозъчна травма, а другото е с травма на крайниците.

Според Данев за момента е осигурена кръв за болниците в Бяла и Русе.

Министър-председателят Сергей Станишев, който е в Португалия, е уведомен за трагедията. Той е разпоредил министърът на здравеопазването Радослав Гайдарски и министърът на вътрешните работи Румен Петков да отидат на мястото на инцидента.

С тях пътуват и вицепремиерът Даниел Вълчев, както и министърът на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем.

Премиерът ще прекрати предсрочно посещението си в Португалия и ще се върне в България, съобщи правителствената пресслужба.

Във връзка с трагедията предстои да бъде свикано извънредно заседание на правителството, най-вероятно в събота, 9 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание