Свят 2006: Новините извън централните емисии – с усмивка

Необичайни, забавни, комично-трагични случки от живота на обикновените хора – по света и у нас
30 дек 2006 14:46,
Свят 2006: Новините извън централните емисии – с усмивка
Илюстрация: Корбис
Австралия - 19 януари: Австралийските власти се виждат в чудо и започват да търсят мистериозно изчезнали от килията си затворник.

Оказва се, че пандизчията отслабнал с 14 килограма за няколко седмици, достигнал тегло от 56 килограма и се шмугнал през прокопана от него пролука в стената – право към двора и към свободата. 
 
Турция – 1 февруари: Умората изигра лоша шега на служител на летището Джедах в Саудитска Арабия. Работникът, отговарящ за товаренето на багажа в самолета, си спечели безплатно пътуване до Турция, след като заспа в багажното отделение.
 
30-годишният поспаланко обаче не успял да се възползва максимално от пътешествието, тъй като малко след пристигането си бил приет в болница с пневмония.

Молдова – 1 март: Руският пианист Николай Петров прекъсна концерта си в Кишинев заради човек от публиката, чийто телефон звъннал два пъти.
 
Едва завършил първата част от първото свирено от него произведение, пианистът прекъснал изпълнението си, за да изчака нахалникът да вдигне телефона и да свърши разговора си. Когато няколко минути по-късно същият мобилен телефон зазвънял за втори път, Петров станал и демонстративно напуснал залата.
 
Великобритания – 23 март: Проучване показа, че половината британци са склонни да не носят бельо, когато излизат вечер.
 
Резултатите разгласи производител на прах за пране, от  чиято реклама става ясно още, че един от всеки десет британци носи едно и също бельо в продължение на три дни, а при 4% от мъжете този период стига до една седмица. 
 
Китай - 22 април: Автомобилен регистрационен номер “888” бе продаден на търг за 30 хил. долара.
 
В Китай се счита, че въпросното число носи късмет, а купувачът се надявал да се предпази от многобройните катастрофи в страната. Статистическите данни показват, че над 99 хил. души са загинали по пътищата на Китай през 2005 г. 
 
Унгария – 3 май: Работници откриха буре с ром в реставрирана от тях къща, изпиха го, а на дъното откриха труп.
 
След като изпили съдържанието на 300-литровия (но все пак полупълен) съд, работниците с почуда забелязали, че все още е трудно да го помръднат. Надникнали по-внимателно и се натъкнали на мумифицираното тяло на гол мъж. Разследването установило, че това е трупът на унгарски дипломат, починал преди 20 години в Ямайка.
 
Великобритания – 12 май: Направиха парфюм от вонящото синьо сирене Стилтън.
 
"Eau de Stilton" е последният писък на модата, с който обаче ако прекалите, рискувате всичко да ви е за последно. Миризмата на английското синьо сирене Стилтън, незнайно защо, беше затворен в шишенце с парфюм. Производителят твърди, че полученият аромат е “симфония от парфюмни нотки”, сред които влизат и уханията на бял равнец, валериан и градински чай. 
 
Франция – 16 май: Пощенска картичка, пътувала 96 години, успя да стигне до получателя.
 
Не съвсем до получателя, но поне до адреса. Получена е от наследниците на жената, за която е била предназначена. Оказало се, че разстоянието, чието преминаване е отнело на пощенските служби близо век, е едва три километра. 
 
Финландия – 1 юли: Две естонски двойки спечелиха златните и сребърните медали на световното първенство по “носене на жена на ръце”.
 
В това финландско съревнование за доказване на сила и мъжество състезателите преминават през серия от препятствия, носейки любимите си на гръб или в обятията си. И така докато изминат състезателното трасе от 253 м. “Товарът” трябва да е на минимум 17 години и да тежи поне 49 кг.
 
Нова Зеландия – 8 август: Новозеландците масово карат катафалки.
 
Новозеландската полиция открила, че над 900 шофьори са регистрирали колите си като катафалки. Защо? За да намалят данъците си естествено. За катафалка в държавния бюджет се прибират по 36 долара на година. А за нормален личен автомобил – по 113 долара.
 
България – 10 август: Рибар хвана на въдицата си противотанкова мина.
 
Почти като по детските книжки с картинки на въдица и висящ на края й разпорен ботуш, Христо Гърнарев от Катунци имаше късмета да попадне на необичаен улов. Само че метален и доста по-тежък от която и да е обувка. Извиканите от него полицаи и специалисти установили, че става въпрос за противотанкова мина, която е още от Втората световна война и е силно корозирала. Мината бе взривена на военния полигон край село Сливница.

Габон – 28 август: Силно обзет от вярата свещеник, се удави край безлюден плаж, опитвайки се да ходи по вода по примера на Христос.
 
Никой дори нямало да разбере за опита за чудодейната водна разходка на свещеника, ако самият той не се бил погрижил да има свидетели. Един от тях дори бил фотограф. За последния е донякъде обяснимо защо не се е опитал да попречи на “чудото”, тъй като снимките вероятно са му се сторили не за изпускане. Останалите свидетели обаче или са били твърдо убедени, че опитът ще е успешен, или са били много далеч от Божиите намерения и християнските ценности.
 
САЩ – 15 септември: Мошеник препрограмира банкомат да раздава четири пъти повече пари от исканата сума.
 
В продължение на 9 дена банкоматът пускал банкноти по 20 долара вместо по 5. Опашките пред устройството обаче секнали, след като един особено честен клиент сигнализирал за аномалията на касиер във въпросната банка. 
 
САЩ – 27 септември: Свещеник от Флорида бе арестуван, а друг се издирва заради кражба на пари, дадени за благотворителност.
 
Отчетата си подарявали дълги пътешествие, а при завръщанията си купували къщи с басейни. И всичко това на гърба на милосърдните християни, даряващи немалки суми пари за благотворителност на църквата. Изчисленията на властите показали, че за 40 години присвоената сума надхвърля 8,5 млн. долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание