Слави прилапа омразно жури за Music Idol

Слави Трифонов покани в журито на новото си предаване Йорданка Христова, която пък бе част от оценителите, изхвърлили Дългия от Евровизия
16 яну 2007 08:30,
Слави прилапа омразно жури за Music Idol
Йорданка Христова в приятелска прегръдка с първия евро кошмар на Слави - Орлин от група Кафе. Снимка: Булфото

Записванията за Music Idol приключиха и четиричленно жури започва обиколка из страната, за да проведе петседмичен кастинг за прослушване на кандидатите.

Те наброяват малко над 8200 човека, а първата спирка е на 18-ти януари в Русе.

Хората, които ще решават кой го бива и кой не, ще бъдат Йорданка Христова, Дони, Глория и Слави Трифонов.

Журито изглежда малко странно на пръв поглед, защото Дони беше свързан активно и с шоуто на Нова телевизия – Стар Академи.

Това обаче изглежда като незначителна подробност пред факта, че Йорданка Христова бе член на журито на Евровизия, което изхвърли Слави за втора поредна година и го накара да фучи и беснее месеци наред.

Той вероятно и досега не е преживял тази обида.

Тогава певицата каза, че недоумява какъв е този напън у Слави за Евровизия, след като това е конкурс за млади изпълнители. На Орлин Горанов това явно също не му пречи, след като той и тази година стигна до финалите на конкурса.

Добре, че в Music Idol има възрастови ограничения, че току виж и там се пробвал и вземе, че премине. Нищо против г-н Горанов, но някои неща наистина трябва да се оставят на младите.

Една от най-утвърдените поп фолк изпълнителки, Глория, е удачен избор, имайки предвид опита и популярността й в тази сфера. Последният член на журито е самият Слави Трифонов, който е и главен продуцент на Music Idol, а и всички знаят, че той не обича да изпуска нещата от контрол.

В продължение на 5 седмици ще бъдат прослушани всички записали се и от тях ще бъдат избрани 100 човека за втори кръг, който ще се проведе в София. Те ще бъдат редуцирани до 40 и оттам нататък всичко се оставя в ръцете на зрителите, които чрез sms-и и обаждания ще гласуват за своите любимци.

Младите и жените ламтят най-много за слава и музикална кариера. Това показва предварителната статистика на bTV, според която кандидатите между 16 и 20 години са проявили най-голяма активност, а близо 72% от всички записали се са жени.

Music Idol е един от най-успешните телевизионни формати в света и най-вероятно и в България ще се радва на голям успех. Шоу е гарантирано, че ще има - малко или много, но големият въпрос е дали най-накрая то ще успее да остави трайна следа, да намери или да създаде изпълнител, който наистина да стане популярен.

Досега конкурсите на Слави Трифонов и продукцията на Нова телевизия – Стар Академи, не успяха да раздвижат музикалната сцена у нас.

Евгени Димитров, който е креативният продуцент на проекта, увери, че екипът на шоуто ще се потруди с всички сили да реализира таланта на изпълнителите, но призна, че гаранция за успех няма.

Наградата от Music Idol е договор с водеща продуцентска компания, a парично възнаграждение не се предвижда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание